Vidéki minimalista stílus, természetes fa karnis segítségével?

Otthon vidéki stílusban. Nincs tőle megnyugtatóbb, ellazítóbb és természetesebb biztonságérzet. Hazaérni egy olyan közegbe, ahol minden arról szól, hogy jó helyen vagy és jól érzed magad a bőrödben. Ugye milyen jó lenne?

Miről is szól pontosan a vidéki stílus és hogyan alakíthatjuk ki akár egy városi lakásban is?

Sokan vannak abban a helyzetben, hogy vidékről városba költöznek a kedvezőbb munkalehetőségek miatt. Sokszor pedig nem tudunk elszakadni attól, amik vagyunk. A vidéki életmód belénk égett és olyan közegben szeretnénk a városban is élni, amilyenben felnőttünk és ez az érzés, végig életünk része marad.

De hogyan hozhatjuk létre a vidéki stílust egy társasházban?

A legfontosabb, hogy használjunk minél több természetes anyagot. Fa karnis, fa bútorok, szizál szőnyeg, fonott kosarak, fa fa fa. A természetes anyagok mellett pedig fontos a természetes színek jelenléte is.

A fa padló, a gerendák, a kő, a fa függönykarnis, rajta szép csipkés függönnyel. A nagy ablakok, sok fény, mind jó hatással vannak ránk. Egy függönykarnis fa anyagból a vidéki életszeretet egyik alapja. Sem a műanyag, sem a fém függönysín nincs olyan káprázatos, mint a fa karnis.

Színekben többféle variáció közül választhatunk: fehér, tölgy, sötétbarna, fenyő, cseresznye. Mind szépek és mutatósak. Minden színű bútorhoz választhatunk tökéletes fa karnist.

Fa karnis
Fa karnis

Igazi klasszikus elegancia, vidéki báj, amit nyújt nekünk minden nap egy fa karnis szett az ablakok fölött. A helyiségek szerint attól függően, hogy csak fényáteresztő függönyt, vagy sötétítő függönyt is szeretnénk használni, egysoros fa karnis és duplasoros fa karnis is feltehető.

A függönyök és a fa függöny karnis nem csak az ablak dekorálása miatt lenyűgöző, hanem praktikus is. Vannak, akik csak sötétben tudnak elaludni, nekik mindenképp kell egy jó sötétítő függöny a hálószobába. Egy csipkés fényáteresztő függöny, mellette pedig egy gyönyörű, földig érő sötétítő függöny tökéletes látványt és megnyugtató érzést nyújt.

A fa függönykarnisok a minimalista vidéki stíluselemek közé tartoznak, mindenkinek ki kellene próbálnia a modern függönysínek helyett. A természetesség bennünk van, amit beépíthetünk a lakberendezésbe is.

A klasszikus vidéki design egy végtelen lehetőségeket rejtő stílus. Ez a barátságos lakberendezési stílus mindenkinek jót tenne, hiszen kiegyensúlyozott és nyugalmas energiát áraszt. Fontosnak tartom, hogy a hagyományokat tartsuk életben és azt, hogy a vidéki életérzés és a természetközeliség sose tűnjön el.