Várandós étrend összeállítása szakorvos által

Egyre több kismama ébred rá, hogy leendő gyermeke szempontjából nagyon nem mindegy, hogy mi kerül a tányérra. A legjobb egy szakszerű várandós étrend összeállítása szakorvos által, ami teljesen a kismamára szabott.

Várandós étrend összeállítására szakorvos által már a tervezett várandósságot megelőző hónapokban érdemes sort keríteni. Például a folsav-pótlást is a terhességet megelőzően hónapokkal korábban meg kell kezdeni, mivel így a születési rendellenességeknek elejét lehet venni. Téves az a gondolat, hogy a kismamának kettő helyett kellene ennie, azonban tény, hogy bizonyos vitaminokból, ásványi anyagokból dupla mennyiséget kell bevinni. Különféle magzatvédő vitaminkészítményekkel is érdemes kiegészíteni az áldott állapotban lévő édesanya étrendjét, mivel ez is nagymértékben befolyásolja a születendő gyermek immunrendszerét, emésztőrendszerét, értelmi fejlettségét és egészségét. Meglepő tény lehet, de a túlsúlyos várandós nők esetében nagyobb valószínűséggel lesz a gyermek is túlsúlyos, valamint nagyobb esély van a cukorbeteg kialakulására is.

Egy szakorvos által összeállított étrend által a lehető legjobb tápanyagforrás biztosítható a magzat számára, valamint a precízen összeállított étrendnek köszönhetően a terhességgel járó kellemetlen tünetek is enyhíthetők, mint például az ödéma képződés, székrekedés. Az étrendet szakorvos által érdemes összeállítani, így biztosan a legjobb étrendet kapja, ami Önnek is és a babának is a legjobb. Ha bővebb információkra van szüksége vagy szeretne elérhetőséget kapni, akkor látogasson el a belvarosiorvosicentrum.hu weboldalra. A várandós étrend által biztos lehet benne, hogy a lehető legjobbat nyújtja megszületendő gyermeke számára.