Várandós anya étrendje

Nagyon fontos, hogy egy leendő kismamának egészséges étrendje legyen, hiszen ez az anyukára és az újszülöttre jó hatással lehet. A folsav pótlást például el kell kezdeni már a terhesség tervezése előtt néhány hónappal, mert így megelőzhetőek a születési rendellenességek kialakulásai.

A várandós anya étrendje ugyanígy kell tartalmazzon vitaminokat, ásványi anyagokat, ezekből pedig érdemes dupla adagokat bevinni a szervezetbe. Ez történhet például magzatvédő vitaminkészítményekkel is. A várandós anyuka étrendje tehát nagyon sokban befolyásolni tudja a születendő baba egészségét, immunrendszerét, illetve az értelmi fejlettségét is. A túlsúlyos várandós nőknek például nagy valószínűséggel a gyermekük is túlsúlyos lesz legalább felnőtt korban, emellett náluk igen magas a cukorbetegség kialakulásának a kockázata is. Amellett tehát, hogy magzatunkat védjük és erősítjük a helyes táplálkozással, a megfelelő élelmiszerek fogyasztásával akár csökkenthetjük a terhesség kellemetlenségeit is, mint például az ödéma képződést vagy éppen a székrekedést.

Ha ön is terhesség előtt áll és még nem alakított ki semmilyen diétát, akkor azonnal forduljon a Belvárosi Orvosi Centrum szakértőjéhez, Papp Ritához, aki segít önnek abban, hogy egy olyan diétát alakítson ki, ami az újszülött és az anyuka számára is egyformán jótékony lehet. Amennyiben többet szeretne megtudni a terhességről, és a várandós anyuka étrendjéről, látogassa fel bátran weboldalunkat a belvarosiorvosicentrum.hu-t, ahol olvashat bővebb leírásokat. Ha kérdéseket szeretne feltenni nekünk, erre van lehetősége, csupán annyit kell tennie, hogy felveszi a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal az info@boc.hu e-mail címen, vagy tárcsázza a +36 30 870 74 27 telefonszámot.