Első és hátsó lengőkar szilent

A lengőkar szilent feladata az, hogy a persely és a kar kapcsolatát biztosítja, és ez egy rendkívül sokat mozgó alkatrész. A lengőkar szilent folyamatosan kopik, és egy bizonyos idő után elkerülhetetlen az alkatrész cseréje. Ha a lengőkar szilent meghibásodott, azt egy kopogó hang jelzi, de mindenképp érdemes évente ellenőriztetni állapotát. Többféle lengőkar szilentet is rendelhet az alkatrszek.hu weboldalon.

A lengőkar szilent cseréje csakis egy szervizben történhet, és együtt jár a kar felújításával is. Egy személyautó elülső és hátsó részében is van lengőkar szilent, tehát logikus, hogy a hátul található lengőkar szilent neve hátsó lengőkar szilent. A hátsó lengőkar szilenttel akkor lehetnek problémák, ha a kocsi alja felől hallunk kopogó hangokat, hiszen ez azt jelenti, hogy a lengőkar és a persely nem kapcsolódik elég jól egymáshoz. Mivel az alkatrész gumival van bevonva, idővel képes elöregedni, tehát állapotukat érdemes időnként ellenőriztetni, hiszen a lengőkar szilent a magyar utakon különösen igénybe vannak véve. Ha éves szervizelésre viszi autóját, akkor említse meg a lengőkar szilent ellenőrzését is.

A hátsó lengőkar szilent is felelős azért, hogy a gépkocsi biztonságos legyen, tehát mindenképp szükséges időnként cserélni azt. Amennyiben több információt szeretne megtudni a lengőkar szilentről, vagy bővebben olvasna a Kovács Autóalkatrészről, mindenképp kattintson weboldalunkra az alkatreszek.hu-ra, és itt megtalálhatja a teljes alkatrész kínálatot is. Ha kérdései lennének valamelyik alkatrésszel kapcsolatban, akkor bátran forduljon ügyfélszolgálatunkhoz az info@kovacsauto.hu e-mail címen, vagy tárcsázza a +36 62 468 444 telefonszámot, és barátságos csapatunk minden kedves érdeklődőnk kérdésére válaszol, amely alkatrészeinkkel kapcsolatos.