Új kanapéra cseréli a régit? Fogadjon meg pár hasznos tanácsot!

Idővel a kanapé is megérik a cserére, így, ha cserére kerül sor, akkor érdemes tisztában lenni pár aranyszabállyal, hogy az új bútor valóban jó választás legyen! Az alábbiakban megosztjuk, hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe venni az új kanapé kiválasztása során!

Kanapé választás során sokan a szín vagy a stílus alapján szeretnek bele egy adott bútorba, azonban, ha ezek a legfontosabb kritériumok, akkor nem feltétlenül lesz hosszú távon is megfelelő a választás. A legfontosabb szempontnak minden esetben a méretnek kellene lennie. Nincs is annál kellemetlenebb, mint amikor a megvásárolt kanapéról a nappaliba illesztés során derül ki, hogy túl nagy vagy akár túl kicsi. Rosszabb esetben a kanapé már az ajtón sem fér be. Éppen ezért a meglévő bútort több oldalról le kell mérni, amely megkönnyíti a választást. A kanapék visszaküldése gyakran azért történik, mert a méretek rosszul lettek felmérve. Ezt megelőzendő érdemes mérőszalaggal lemérni a méreteket és célirányosan keresni az új bútort! Azt is érdemes átgondolni, hogy milyen típusú kanapét szeretne vásárolni. Egy kisebb típusú, egyszerű ülőalkalmatosságot vagy egy igazán termetes sarokkanapét!

Sokan úgy vélik, hogy a kanapé anyaga pusztán esztétikai kérdés, ami részben igaz, azonban praktikus szempontból is át kell gondolni, hogy milyen legyen a kárpitozás. Jellemzően a textil és a bőr kanapé a legnépszerűbb alternatívák. A bőr némileg drágább, de hosszabb élettartammal rendelkezik, ezért ebből a szempontból jó választás. Viszont fontos, hogy a bőr kanapét megfelelőképp kell ápolni, hogy sokáig megőrizze szépségét. A textil karbantartása némileg egyszerűbb, azonban könnyebben koszolódik. Érdemes átgondolni, hogy melyik típus az előnyösebb, majd látogasson el az ulogarnituraoutlet.hu webáruházba!