Valóban tönkreteszi a műszempilla a valódi pillákat?

Ha pillásként dolgozol, akkor valószínűleg eléggé otthon vagy a témában. Egy laikus esetében azonban nem ez a helyzet, ugyanis sokan kizárólag az ismerősök tapasztalatira, esetleg egy-két cikkben olvasott információra támaszkodnak. Na, de mit érdemes tudni a műszempillákról? Valóban tönkre teszik a természetes pillákat?

Műszempillák leginkább abban az esetben jöhetnek szóba, amikor egy nőt nem igazán áldotta meg a sors, illetve a gének, hosszú, dús szempillákkal. Persze olyan eset is van, amikor valaki nem bír betelni a saját, eleve dús és hosszú szempilláival és még látványosabb pillákra vágyik. A műszempillák esetében sajnos a mai napig él a köztudatban a tévhit, miszerint a műszempilla tönkre teszi a valódi szempillákat, ez azonban nem igaz, abban az esetben, ha a műszempilla szakszerűen van feltéve. Ha azt tapasztalod, hogy hullanak a szempilláid, akkor sem kell kétségbeesni, ugyanis ez egy természetes folyamat. A természetes szempillák a műszempilla viselése nélkül is kihullanak, azonban a jó hír, hogy a régiek helyére újak nőnek. Nem ugyanazokat a szempillákat viseled egész életedben, mivel a szempillák jellemzően három hónapig élnek.

A természetes szempillának három fő szakasza van, melyek a növekedés, átmenet és végül a pihenő szakasz, melynek végén a szempilla szál kihull és babapilla kezd nőni a helyén. A teljes szempilla állomány körülbelül kilencven-százhúsz nap alatt cserélődik. Ha műszempillát viselsz, akkor a természetes pilla és a ráragasztott műszempilla együtt hullanak ki. Ezért kell három-négy hetente tölteni a műszempillákat. A természetes pilla tehát nem a műszempilla miatt hullik ki, hanem ez egy természetes folyamat. Ha szeretnél minőségi műszempillát vásárolni, akkor érdemes ellátogatni a probeauty.hu webáruházba!