Milyen problémák esetén érdemes glicin kapszulát szedni?

A glicin egyike a szervezetben található húsz aminosavnak, melyek a szervezetben megtalálhatók. Nem sokan ismerik, azonban a glicint napi szinten felhasználja a szervezet, annak megerősítése, valamint az optimális működés érdekében.

Glicin kapszula a test számos funkciójára, optimális működésére pozitív hatással van. A glicin igazán magas koncentrációban található meg az ízületek, bőr és az izomszövet kötőszöveteiben. A glicin nem esszenciális aminosav, ami azt jelenti, hogy a szervezet csak kis mennyiségben képes előállítani. Emiatt javasolt táplálékkiegészítő és táplálék formájában bevinni a szervezetbe. Az egyik legkedvezőbb tulajdonságok, amik miatt sokan vásárolnak glicin kapszulát, hogy lelassítja a porckopást, hozzájárul az emésztőrendszer gyógyításához, továbbá az izomnövekedést is elősegíti. Utóbbi tulajdonság miatt különösen a testépítők fogyasztják előszeretettel. A kutatások rámutattak, hogy a glicin kapszula számos testi panasz tüneteit képes enyhíteni vagy akár megszüntetni és hozzájárul a test optimális működéséhez.

A teljesség igénye nélkül a glicin kapszula hatásai közé tartozik az alvás minőség javítása, az ízületi fájdalmak csökkentése, a vörösvértestek termelődésének elősegítése, a vércukorszint stabilizálása, a memória, illetve a mentális teljesítmény fokozása, a szarkopénia, vagyis az izomvesztés megakadályozása. A glicin többek közt a csontos húslevesben, a kiviben, banánban, karfiolban, káposztában, sütőtökben és spenótban található meg. Ugyanakkor nem könnyű kizárólag élelmiszerekből bevinni a kellő mennyiségű glicint, ezért érdemes étrendkiegészítő formájában, kapszulaként bevinni a szervezetbe. Érdemes a vitaminstore.hu webáruházba ellátogatni, ahol meg is tudja rendelni a glicin kapszulát!