Ránc

Természetes módszerek a ráncok ellen

A ráncok kialakulása az öregedés természetes velejárója, ezt sajnos el kell fogadni. Ugyanakkor a legtöbb nő, sőt némely férfiak is nehezen viselik, hogy az idő vasfoga nyomot hagy bőrükön, így nem csoda, hogy ma már roskadoznak az üzletek polcai a különféle szépészeti cikkektől és kozmetikumoktól, beleértve a ránctalanító krémeket is. Vannak, olyan módszerek is, melyek látványos és olykor ijesztő eredménnyel járnak, ilyen például a botox kezelés. Szerencsére vannak természetes módszerek, melyekkel lehet lassítani a ráncosodás folyamatát, illetve a meglévő ráncokat is lehet enyhíteni.

Annak érdekében, hogy megőrizzük fiatalos bőrünket, nagyon fontos, hogy rendszeresen odafigyeljünk és ápoljuk bőrünket. Az idő múlásával ez egyre fontosabb. A huszadik életév betöltése után lassul a bőrsejtek regenerálódása és a kollagén-termelés folyamatosan csökken. Az első apró ráncok huszonöt éves kor körül kezdenek megjelenni. Éppen ezért huszonöt éves kor körül már érdemes tudatosan tenni a megelőzés érdekében és legalább néhány hasznos természetes módszert kipróbálni. A ránctalanításnak ugyanis nem feltétlenül kell drágának lennie. Először is érdemes azzal tisztában lenni, hogy mely tényezők járulnak hozzá nagy mértékben a ráncok megjelenéséhez. Ilyen például a kevés víz és túl sok cukor fogyasztás, a stressz, a környezeti hatások, a nap okozta leégés, az alkoholfogyasztás, a dohányzás, a különféle környezeti hatások, valamint az ismétlődő arcmozgások. Ha ezekre a tényezőkre ügyelünk és igyekszünk tenni ellenük, akkor sokat tehetünk a ráncok megjelenése és elmélyülése ellen.

A mennyiségi víz ivás hozzájárul ahhoz, hogy a sejtek elegendő vízhez jussanak, így késleltethető az apróbb ráncok megjelenése. A víz ivásnak köszönhetően a mélyebb ráncok is némiképp kisimíthatók. Fontos, hogy ne cukros gyümölcsleveket és italokat igyunk. A citromos víz és a zöld tea is nagyszerű alternatíva, ha önmagában a víz fogyasztás problémát jelent. Nem csak a folyadékfogyasztás, hanem az étkezés terén is lehet harcolni a makacs ráncok ellen. Érdemes antioxidánsokban gazdag ételeket fogyasztani, például diót, sárgarépát, kelkáposztát, articsókát, paradicsomot vagy tőzegáfonyát. Mivel nehéz minden tápanyagot pusztán étkezés útján bevinni a szervezetbe, ezért célszerű táplálékkiegészítőket szedni, különösen A-, E-, és C-vitamint.