Terhességi kalkulátor, szülési kalkulátor online

A várható szülés időpontját (EDD) egy év összeadásával, három hónap kivonásával és hét nap hozzáadásával számolják a nő utolsó menstruációs periódusának (LMP) első napjához. Az eredmény körülbelül 280 nap (40 hét) az LMP-től. A kezdeti szakaszban a megfelelő étrend nagy hatással van a magzatra. A méh egészséges fejlődéséhez tápláló ételeket kell fogyasztania.

Terhességi kalkulátor, szülési kalkulátor elérhető a nogyogyasz.hu weboldalra látogatva, tehát nem fogja megbánni ha ide kattint.  A fenti számítási módszer nem mindig eredményez 280 napot, mert nem minden naptári hónap azonos hosszúságú. A modern gyakorlatban számológépeket, referencia kártyákat használnak arra, hogy 280 napot adjanak az LMP-hez. Lehet, hogy az LMP nem a legjobb dátum, amelyet az esedékesség számításának alapjául használhatunk, de továbbra is népszerű, mert kevés nő tudja pontosan, hogy melyik napon ovulál vagy fogant meg a babája, és mivel egyetlen algoritmus sem tudja megjósolni a spontán szülés pontos napját nem számít, milyen szempontokat vesznek figyelembe. Az esedékességének az utolsó menstruáció első napját követő 40 hét (280 nap), vagy az ovuláció után 38 hét (266 nap) számít.

Még akkor is, ha korai ultrahang segítségével határozzák meg vagy módosítják az esedékességi dátumot, ez mégis a 280 napos terhességi időszak alapgondolatán alapul. Feltételezve, hogy ismeri az utolsó ciklus dátumát, az alapellátást nyújtó szolgáltató ezt használja az esedékesség megállapítására. Amennyiben esetleg bővebb leírást olvasna a terhességi kalkulátorról vagy használatba venné azt kattintson még ma a nogyogyasz.hu weboldalra és itt mindent megtalál ami érdekelheti. Weboldalunkon elérhetőségeinket is megtekintheti, ha esetleg kérdései lennének a terhességi kalkulátorral kapcsolatban.