Süngomba online rendelése

Bár a süngomba őshonos Európában, a gyenge csírázás és megtelepedés miatt 13 európai országban került vöröslistára. Ez a különleges nemzetség augusztus és december között terem az Egyesült Királyságban, és a következő év februárjáig továbbra is spórákat termel. Képes ellenállni a hideg hőmérsékletnek és a fagynak.

Süngomba online rendelhető a gyogyvarazs.hu weboldalra látogatva, ahol többet megtudhat arról is, hogy milyen előnyei vannak a süngombának. A gombatenyésztésben a gombatörzsek analógak a növénynemesítés növényfajtáival.  A gombatörzsek tiszta tenyészetben egyetlen gombakolóniából egyetlen izoláció klonális leszármazottait tartalmazzák. A Hericium spp. Észak-Amerikában, Európában és Ázsiában a vadonban nő, és bár számottevő tudományos kutatás áll rendelkezésre róluk, ezeket általában nem ipari úton állítják elő. Ennek megfelelően az Egyesült Államokban vagy Európában kevés a kereskedelemben kapható törzs, és alig vagy egyáltalán nem szaporodtak magasabb hozam vagy más kedvező tulajdonságok miatt. Az egyiptomi termelési vizsgálatok szerint a süngomba átlagosan 165 g/1 kg táptalajra támaszkodik. A Hericium erinaceus vagy süngomba ehető termőtesteket termel, amelyeket élelmiszerként és a hagyományos orvoslásban használnak fel.

A hericium erinaceus az ínyenc főzésben gyakori. A fiatal példányokat tartják a legjobbaknak. A shiitake (Lentinus edodes) és az osztriga (Pleurotus ostreatus) gombák mellett a H. erinaceust speciális gombaként használják. Íze összehasonlítható a homáréval. A speciális gombák termelése az Egyesült Államokban 2010 és 2018 között mintegy 23% -kal, 16-ról 20 millió fontra nőtt (7–9 millió kg). Ez a növekvő fogyasztói érdeklődés a speciális gombák iránt ösztönözte a shiitake törzsek javulását. További részletekért és rendelésért nézzen be a gyogyvarazs.hu weboldalra.