Terasz műfű! Az egyik legjobb ötlet akkor, ha igényed van a szépre, a friss levegőre, a kinti összejövetelekre, beszélgetésekre, a társasági életre

A terasz műfű tökéletesen igényessé teheti az icipici terasztól kezdve a legnagyobbakat is. Fedett, vagy fedetlen teraszunk van, a műfűvel való burkolás zseniális ötlet mindenhová.

A szürke hétköznapok után, amiket munkával töltünk az irodában, jól esik délután, vagy este hazaérve kiülni a teraszra és kiélvezni minden pillanatot, amit a friss levegőn töltünk. Egy picike ötleteléssel, némi változtatással szebbé és kényelmesebbé tehetjük lakásunk külső területeit is. Ne csak a nappalit és a szobákat szépítsük folyamatosan, hanem a kertet és a teraszt is.

A terasz műfű választásával egyedivé és gyönyörűvé tehetjük lakókörnyezetünket. Nem nagy beruházás ez, mert itt nem kell a földmunkavégzéssel foglalkozni, hanem csupán ki kell választani a tökéletes terasz műfű szőnyeget, méretre vágni és leteríteni. Ezután semmilyen gondozást nem igényel, cserébe örökzöld látványt és selymes, puha csiklandozó érzetet ad talpainknak, amikor rálépünk.

Műfű
Műfű

Milyen műfüvet válasszunk teraszra?

  • A legolcsóbb megoldás a szőnyeghez leginkább hasonlítható műfű. Ez a típus nem szálas műfüves fajta, hanem inkább csak az örökzöld jellege teszi a fűhöz hasonlóvá. Ideális kisgyermekes családoknak. Jobb, ha fedett helyre választjuk, ahol nem éri eső.
  • A következő, szintén elég olcsón beszerezhető műfű már az a típusú, amely, ugyan rövid, de szálhosszúsággal rendelkezik. Ezzel a fajta műfüvecskével is elég szép hatást lehet már elérni a teraszokon. Kis rövid szálai természetes hatásúak. Olcsó megoldás a hideg, rideg kültéri csempe helyett a terasz műfű. Azoknak különösen, akik szeretik a kellemes, megnyugtató zöld színt.
  • A következő terasz műfű típus a műfüvek Ferrarija is lehetne, ha egy jó hasonlattal szeretném illetni. A 4 m hosszúságú Amazonas kültéri műfű szőnyeg szinte tényleg az Amazonasra repít gondolatban, olyan szép látvánnyal kápráztat el. Ez a típusú műfű már kicsit többe kerül, de az biztos, hogy megéri az árát, ha szereti valaki a szép és minőségi dolgokat maga körül. Képzeld csak el teraszod ezzel a hosszú szálú műfűvel, egy kényelmes rattan kerti bútor szetten ücsörögve, limonádét iszogatva.

Jó tanácsként annyit még meg kell említeni azoknak, akik terasz műfű vásárlásán gondolkodnak, hogy UV állót válasszanak abban az esetben, ha napsütötte helyen lesz használatba véve. Ez ugyanis garancia arra, hogy a napsütés nem fogja színét kifakítani.

Az örökzöld terasz műfű nagyon jó választás az innováció szerelmeseinek. Gyönyörű teraszt mindenkinek!