Szerkezetépítésnél a beton távtartó alkalmazása kardinális kérdés

A betonszerkezetek kialakítása, illetve megerősítése kardinális szereppel bír az építőiparban, tudniillik ezek az egységek jelentik az egész konstrukció biztos alapját. Ennek megfelelően a különféle vasszerelések precíz beállítása elengedhetetlen lépésnek számít és már minimális eltérés is nagyon komoly következményekkel járhat a későbbiekben.

Beton távtartó alkalmazásával azonban ez a dilemma kiküszöbölhető. Ezek az eszközök nagyban megkönnyítik a szerelések pozicionálását és amellett, hogy rendkívül egyszerűen telepíthetők, az egyéb megoldásokkal szemben igen költséghatékonynak tekinthetők. Beton távtartó applikálásával ugyanis a különböző munkafolyamatok jelentősen lerövidíthetők, ezzel pedig nem csak rengeteg időt takaríthatunk meg, de a kiadások is jóval alacsonyabbak lesznek. Arról nem is beszélve, miszerint a stabil struktúrának hála nem kell attól tartanunk, hogy a vártnál előbb lesz szükség a költséges és komoly bontási munkálatokkal járó karbantartási feladatok elvégzésére.

Ugyanakkor nagyon fontos szem előtt tartani, hogy kifogástalan eredményt kizárólag a jól megválasztott beton távtartó típusokkal érhetünk el. Ez egyben azt is jelenti, hogy a kiegészítők beszerzését megelőzően elengedhetetlen a nagyon alapos tervezés. Ennek során figyelembe kell venni az adott kivitelezés során felmerülő igényeket és eszerint kell a beton távtartó kínálatból megválasztani a számunkra legoptimálisabb módozatokat. Szerencsére a választék ma már hatalmas, így bármilyen speciális megoldásra is legyen szükségünk, biztosak lehetünk benne, hogy megtaláljuk a legoptimálisabb darabokat. A műanyag, beton, illetve acél alapanyagú távtartók eltérő előnyökkel és hátrányokkal rendelkeznek, így feltétlenül mérlegelni kell, hosszú távon mivel érhetünk el tartós sikert.