Szeretnél lefogyni? Fogyassz laktató diétás ételeket!

A fogyásra sokan úgy tekintenek, mint valami misztikumra, amit kizárólag komoly szenvedések árán lehet elérni. Pedig ez egyáltalán nem igaz. Másként is le lehet fogyni, csak törekedni kell az egészséges táplálkozásra, illetve a kellő kalóriabevitelre.

Laktató diétás ételek fogyasztása által könnyen elérhető a régóta áhított strandfazon. Ehhez viszont tisztában kell lenni azzal, hogy mely élelmiszerek a legoptimálisabbak. Sajnos nagyon sokan nem megfelelően táplálkoznak, melynek következménye az elhízás és hosszú távon a súlyosabb megbetegedések. Sokan azzal sincsenek tisztában, hogy a nap folyamán mennyi kalóriát visznek be a szervezetükbe. A többség jellemzően erősen alultippe, ugyanis nagyon könnyű elfeledkezni a különféle nasikról és a folyékony kalóriákról. A gyümölcsleveket sokan előszeretettel fogyasztják, mert édesek és egészségesnek gondolják őket. Holott tele vannak gyümölcscukorral, vagyis rengeteg kalóriát tartalmaznak. Már egy pohár gyümölcslé elfogyasztása is képes megdobni a napi kalóriabevitelt. A megoldást a kalóriaszámlálás jelenti, melyet ma már könnyen letölthető és használható applikációk is segítenek.

Az igazán laktató, hosszú időre eltelítő élelmiszerek közé tartozik a legtöbb zöldség, például az uborka, savanyúkáposzta, spenót, karfiol, gomba, paradicsom, brokkoli, gomba és cukkini. A gyümölcsök közül a bogyósokat érdemes fogyasztani, mint például a szeder, málna, áfonya és eper. A viszonylag alacsony szénhidrát tartalommal rendelkező szilva, barack és dinnye hatékonyan enyhítik az édesség iránti vágyat és tele vannak folyadékkal. A zabkása, bab, burgonya, körte, alma, ananász, rizs és répa, habár kevésbé laktatóak, azonban tele vannak hasznos tápanyagokkal, így nagyon egészségesek.