PVC tetőszigetelés szerepe az épületen

Legyen szó bármilyen építkezésről, a tetőszigetelés elengedhetetlen fontosságú, mivel egyrészt védelmet nyújt a csapadék beszivárgással szemben, másrészt az épület energetikai értékeinek javításához is hozzájárul. A PVC szigetelés tehát rendkívül fontos.

PVC tetőszigetelés elsősorban az új, könnyűszerkezetes lapos tetők kapcsán bizonyul kitűnő választásnak, ugyanakkor a ferde tetők esetében is népszerű technológiai megoldás. A tető szigetelése különösen fontos, ugyanis ezen a részen rengeteg hő tud elszökni. Nem elegendő pusztán a falak szigetelése, a tetőre is nagy figyelmet kell fordítani. Ez különösen abban az esetben fontos, ha a cél az alacsony fenntartási költség és a komfortos hőmérséklet. A PVC hőszigetelés abban az esetben megfelelő, ha néhány alapvető kritériumnak meg tud felelni. Ilyen például a szélállóság, vagyis a tetőt védeni kell az erős széllel szemben. Ezenkívül a víz ellen is védelmet kell nyújtania. A tető az a része a háznak, mely folyamatosan ki van téve a különféle időjárási tényezőknek, ezt pedig mindenképp figyelembe kell venni.

A szigetelőrétegnek olyan anyagokból kell készülnie, melyek a levegőgőz keringését lehetővé teszik. Ennek hiányában a szigetelőanyag átnedvesedhet és csökken a szigetelőképesség, melynek következtében könnyen penész jelenhet meg. A PVC szigetelés akár utólag is megoldható. Ez a fajta szigetelés a leggyorsabb alternatíva az épület beázás mentességének megvalósításában. Ennek köszönhetően a kivitelezési idő hossza lerövidíthető. Természetesen nagyon fontos, hogy a PVC tetőszigetelést olyan csapat végezze el, mely profi, tapasztalt, nagy tudással rendelkező szakemberekből áll. Ha szeretne bővebb információkat megtudni, akkor érdemes ellátogatni a slepszer.hu weboldalra!