Migrénes fejfájás kínozza? Ideje véget vetni a kellemetlenségeknek!

A migrén egy olyan idegrendszeri betegség, mely számos embert érint. Nagyon sokan tapasztalják meg a hirtelen támadó, a fej egyik vagy mindkét oldalán jelentkező fejfájást, mely bizonyos tényezők, például erős szagok, némely ételek vagy fény hatására erősebbé válik.

Migrénes fejfájás a nőknél sokkal nagyobb arányban fordul elő, mint a férfiak esetében. Azt még a kutatók sem igazán értik, hogy pontosan mi áll a migrén kialakulásának hátterében, viszont pár tényezőt már sikerült azonosítani. Nagyon sokan a különféle időjárási jelenségekre reagálnak hevesen, például heves migrénes fejfájás formájában. De, akár az olyan hétköznapi dolgok is előidézhetik a fájdalmat, mint például az alkohol, a magas koffein tartalmú ételek és italok, valamint a mesterséges édesítőszerek. A nők esetében a menopauza, menstruációs ciklus, szülés és a menstruációs ciklus során bekövetkező hormonváltozások szintén hozzájárulhatnak a migrén kialakulásához. Emellett bizonyos gyógyszerek is előidézhetik a fejfájást vagy ronthatnak a fennálló állapoton. Némelyeknél viszont a stressz váltja ki a migrénes fejfájást.

A migrén kezelésére célirányos gyógymód sajnos nem létezik, viszont a tüneteket lehet kezelni. A pihenés a többségnek segíteni szokott egy sötét, csendes szobában. Ha tisztában van vele, hogy mely tényezők hatására lesz rosszabb a migrén, akkor azokat érdemes mellőzni, elkerülni. Emellett olyan fájdalomcsillapító készítményeket is érdemes kipróbálni, mint például a Dolixir. Spray kiszerelésének köszönhetően könnyen alkalmazhatja a fájdalom helyén. Ráadásul egyszerre több családtag is tudja használni. A Dolixirt egyszerűen meg tudja rendelni a dolixir.hu weboldalban, illetve bővebb információkat is megtudhat a termék kapcsán!