Melyek a webfejlesztés legfontosabb lépései?

A  hiedelmek ellenére a weboldal fejlesztésének és kialakításának alapvető részéhez nincs szükség a kódolási folyamathoz. Valójában az olyan technológiák, mint a HTML, CSS és JavaScript, a legfontosabb részét képezik a folyamatnak. A további lépésekről itt olvashat.

Tudjon meg többet a webfejlesztésről és annak legfontosabb lépéseiről, csak kattintson. Webfejlesztés során elsődleges annak a meghatározása, hogy mi a célja a weboldallal. Emellett nagyon fontos a tervezés, maga a webdesign, vagyis a célközönség megtalálása és a branding, valamint a fejlesztés és a tesztelés is. Az első szakasz, vagyis a felfedezés és a kutatás fázisa határozza meg, hogy hogyan néznek ki a következő lépések. A legfontosabb feladat ezen a ponton egyértelműen meghatározni a weboldal célját. A weboldal fejlesztési ciklusának következő szakasza a tervezés, ebben a szakaszában a fejlesztő létrehozza azokat az adatokat, amelyek meghatározzák, hogy hogyan fog kinézni a teljes webhely.

A tervezési szakaszban az Ön weboldala kiformálódik. Ebben a lépésben létrejön az összes vizuális tartalom, például a képek és a videók. Ismét előkerül az összes információ, amelyet az első szakasz során összegyűjtött, ezek ilyenkor döntő jelentőségű. Az ügyfelet és a célközönséget szem előtt kell tartani, amikor a tervezésen és a weboldal designján dolgozik. A weboldal elrendezése egy tervező munkájának eredménye kell legyen. Lehet grafikus vázlat vagy tényleges grafikai terv. Az elrendezés elsődleges funkciója az információs struktúra ábrázolása, a tartalom megjelenítése és az alapvető funkcionalitás bemutatása. Az elrendezések színeket, logókat, képeket tartalmaznak, és általános megértést adhatnak a jövőbeni termékről. Ezután elkezdődik a weboldal tesztelése, ami talán a legfontosabb lépés.