A britek betiltják a fával működő kályhákat!

Ha otthona hangulatos, fatüzelésű kályhákkal és széntüzelésű tűzhelyekkel rendelkezik, akkor ez jelenti az egyik legnagyobb hozzájárulást a nemzeti részecskekibocsátáshoz Nagy-Britanniában.

Katt ide a részletekért és mindent megtudhat erről az érdekes témáról. Tilos a faégető kályhák használata Nagy-Britanniában? Nem, a kormány nem akadályozza meg a fa vagy szénégető kályhák eladását az Egyesült Királyságban. Ehelyett a házak felmelegítésére használt „szennyező anyagokat” tiltják meg az ilyen kályhákban, és csak Angliában. Azért hozták be ezt a tilalmat, hogy segítsék a levegő tisztítását. Ennek oka az, hogy az apró részecskeszennyező anyagok, amelyek PM2.5 néven ismertek, mélyen behatolhatnak a tüdőbe és a vérbe, és súlyos egészségügyi problémákat okozhatnak. Ha tisztább anyagok, például száraz fa felhasználása felé haladunk, mindannyian szerepet játszhatunk  emberek millióinak egészségének javításában.

Milyen tüzelőanyagokat tiltanak be és mikortól? A két legszennyezőbb tüzelőanyag, a nedves fa és a szén értékesítése 2021-től 2023-ig fokozatosan megszűnik. Az összes zsákban kapható hagyományos szén értékesítése (kiskereskedőkön, szupermarketekben és barkácsáruházakon keresztül) 2021 februárjára fokozatosan megszűnik. A jóváhagyott szénkereskedőkön keresztül közvetlenül az ügyfeleknek eladott szén 2023 februárjára ér véget. Két köbméter alatti egységekben (például a barkácsáruházakban és a kertészeti központokban) a nedves fa értékesítését 2021 februárjától korlátozni fogják. A nagyobb mennyiségben értékesített nedves fát ettől az időponttól kezdve úgy lehet eladni hogy az eladó elmondja a vevőnek, hogyan kell szárítani azt.  A szilárd tüzelőanyagok gyártóinak azt is be kell mutatniuk, hogy termékeik nagyon alacsony kéntartalmúak, és csak kis mennyiségű füstöt bocsátanak ki.