A megfelelő vezérműszíj vásárlása az interneten

A vezérműszíj köti össze a főtengelyt a vezérműtengelyt, valamint ellenőrzi a motor szívó- és kipufogószelepeinek nyitását és bezárását. Mivel ez bonyolult lehet azok számára, akik nem nagyon értenek az alkatrészekhez, fontos megérteni, hogy a vezérműszíj kritikus jelentőségű a jármű motorjának alapvető működéséhez.

A megfelelő vezérműszíj vásárlása az interneten is lehetséges, tehát nézzen be hozzánk az alkatreszek.hu weboldalra, és itt megtalálhatja a megfelelő vezérműszíjat saját autómárkájához és autójának évjáratához is mindössze néhány kattintással. Egy bizonyos idő után a motor sok része elkopik és tönkremegy. A vezérműszíj az idő múlásával megnyúlik, repedni, gyengülni fog és törésre lesz hajlamos. Mivel a legtöbb motor vezérműszíja nem érhető el könnyen vagy nem látható, nem lehet valójában látni, mikor kell az övet cserélni. Ezért a gyártók azt javasolják, hogy a vezérműszíjat kilométer és életkor alapján cseréljék – általában 90.000–100.000 mérföld vagy 6–10 év után, de az autó kézikönyve is előírja ezeket.

Bár a vezérműszíj cseréje nem olcsó javítás, ez lényegesen olcsóbb, mint az ebből adódó károk kijavítása, ha a vezérműszíj teljesen elszakad vagy megreped. A károsodás valószínűleg a motor fejére, dugattyúkra és/vagy szelepekre fog hatni. A javítás gyakran a motor tényleges cseréjét jelenti, ami igen költséges lehet, tehát érdemes minél hamarabb elvégezni a vezérműszíj cserét, ha a szerelő úgy látja, hogy szükség lenne rá. Ha bővebb leírást és további információkat olvasna mindenképpen keresse fel az alkatreszek.hu weboldalt és itt mindent megtudhat a vezérműszíjakról, a cseréről és a vezérműszíj árairól is. Kérdések felmerülése esetén forduljon bátran barátságos ügyfélszolgálatunkhoz, és embereink mindenkinek választ adnak majd.