Mekkora összegben gondolkodjunk, amikor egy esküvőre ajándék vásárlást eszközölünk?

Az egyik legszebb pillanat az életben, amikor két ember örökre összeköti sorsát. Ennélfogva hatalmas megtiszteltetés, amikor meghívást kapunk a lagziba, ám ez egyben komoly felelősség is.

Tudniillik nem mindig egyszerű feladat az esküvőre ajándék vásárlás. Bár előzetesen esetleg nem is gondolnánk, de minél közelebb áll hozzánk az ifjú pár, annál nehezebb dolgunk lesz majd. Szerencsés esetben már előzetesen megkapjuk az instrukciókat. Ez a módszer egyre inkább elterjedőben van, rendszerint a meghívóra írják rá, mi az az esküvőre ajándék, amit szívesen vennének. Ez általában készpénz, hiszen abból bármit vásárolhatnak, amire az első időkben szükségük van. A boríték egyébként is a legelterjedtebb szuvenírnek számít már időtlen idők óta, nagy mellé lőni ezzel nem tudunk. Persze ha az esküvőre ajándék készpénz lesz, akkor nagyon át kell gondolnunk, mekkora volument kívánunk adni. Egy komplett lagzi megszervezése mindennel együtt ugyanis ma már rendkívül magas összeget emészt fel.

Emiatt aztán nem feltétlenül célszerű úgy gondolkoznunk, hogy a fogyasztásunk fedezetét adjuk oda. Ez egyrészt így még nem esküvőre ajándék, csupán nem kerül pénzébe a szervezőknek a jelenlétünk. Másfelől azt is tartsuk szem előtt, hogy a hely bérlete, a zenekar, a dísz és még ezernyi más apróság is költségekkel jár, így ezeknek a tételeknek a ránk eső részét is bele kell kalkulálni. A legfontosabb azonban az, hogy ha pénzt adunk, akkor annak a volumene legyen tényleg ajándék, azaz jelentősen lépje túl a mi bekerülési költségünket. Ugyanígy kell eljárnunk akkor is, ha kézzelfogható tárgyat, netán élményt, vagy utazást viszünk meglepetésként a nagy napra. Legyünk a lehetőségeinkhez képest gálánsak, hiszen ez egy egyszeri és megismételhetetlen pillanat, két ember legfontosabb napja.