Hogyan kell otthon hajat festeni professzionális hajfestékekkel?

A hajfestésre is igaz, az az általános igazság, hogy gyakorlat teszi a mestert. Azonban van pár dolog, aminek jobb utána nézni, mintsem saját bőrön vagy ez esetben hajon megtapasztalni. Az alábbiakban megosztunk pár hasznos tanácsot, aminek köszönhetően neked is csodás lehet frizurád és nem fullad katasztrófába a hajfestés.

Professzionális hajfestékek alkalmazásával neked is csodás lehet hajad színe. A hajfestés kapcsán az egyik legfontosabb alapszabály, hogy ne dolgozz silány minőségű termékekkel. Talán a te válladon is ott a kisördög, hogy spórolj a hajfestéken, azonban ezt semmi esetre sem javasoljuk. Ha megvásároltad a hajfestéket, nem szabad rögtön neki esni a hajadnak, előtte célszerű bőrpróbát végezni. A bőrpróba során kiderül, hogy allergiás vagy-e az adott hajfestékre. Ha igen, akkor semmiképp ne használd fel a terméket, válassz egy másikat, mely nem allergizáló hatású. A hajfesték kikeverését nem szabad félvállról venni. Vannak olyan fodrászok, vagy gyakran otthon hajfestő amatőrök, akik már rutinosnak tartják magukat és nem használnak mérőeszközt a kikeveréshez. Nagyon nehéz egymás után két ugyanolyan szint kikeverni, pusztán a színmértéket használva. Inkább használj mérőeszközt és írd fel.

Minden festéknek megvan a hatóideje, azonban sokan hajlamosak azt gondolni, hogy kevesebb idő alatt is hat a hajfesték. Inkább hagyd fenn néhány percig a hajfestéket, mint idő előtt lemosd és ne hasson megfelelően. A hajfestékek esetében van egy felvilágosító és egy fedő-takaró rész, melynek hatóideje termékenként változik, jellemzően harminc és ötven perc közötti ez a hatóidő. Ha szeretnél a hajfestéshez professzionális hajfestéket vásárolni, akkor látogass el a probeauty.hu webáruházba és tájékozódj, illetve tekintsd meg a termékeket!