Érdemes kihasználni a H-tarifa nyújtotta előnyöket

Napjainkban elég nehéz meghatározni, hosszú távon vajon melyik fűtési megoldással járunk majd a legjobban. A folyamatosan változó energiaárak tükrében nem egyszerű kiszámítani a várható megtérülést, egy dolog azonban szinte biztos. Miszerint a korszerű rendszerek és a megújuló forrást használó alternatívák segítségével érhető el a leggazdaságosabb eredmény.

Főképp, ha élünk a H-tarifa nyújtotta előnyökkel is. Az immáron 2010 óta, lakossági felhasználásra megigényelhető lehetőség kizárólag olyan architektúrák esetében érhető el, amelyek napenergiát, vagy valamilyen egyéb megújuló forrást használnak. Annak érdekében, hogy ösztönözzék ezeknek a rendszereknek a kiépítését, a H-tarifa egy igen kedvezményes árat biztosít a hőellátásról gondoskodó készülékek működtetéséhez. Ennek tükrében, amennyiben úgy határozunk, hogy mi is egy ilyen megoldás mellett tesszük le a voksunkat, akkor feltétlenül úgy kell már előre terveznünk, hogy a H-tarifa nyújtotta kedvezményeket belekalkuláljuk a kivitelezésbe.

Ehhez persze elengedhetetlen pontosan tisztában lennünk a részletekkel. Örömteli hír, miszerint a H-tarifa ára rendeletben van szabályozva, így az az ország egész területén egységes. A bekötést nekünk kell kérvényeznünk, ehhez elsőként fel kell vennünk a kapcsolatot a szolgáltatóval. A kiépítést kizárólag regisztrált szakember végezheti és mindenképpen szükség lesz egy külön mérőórára is a H-tarifa használatához. Ez a folyamat némi időt vehet igénybe, ezért tanácsos már jó előre kitölteni az igénylőlapot, így elkerülhetjük a késlekedésből adódó csúszást. Ugyancsak tartsuk szem előtt, hogy a megújuló források és a kedvezményes áramár mellett megfelelő hatékonyságot és gazdaságos üzemelést csak akkor érhetünk el, ha az ingatlan szigetelése is kifogástalan. Ezért erre is fektessünk nagy hangsúlyt.