Hangárok, csűrök, udvarok megmentői az időjárásnak is ellenálló madárriasztó eszközök

Amikor az ember házához fészkel egy csapat fecske, örömmel tölti el a szíveket, s általában a madáretető vendégeit sem zavarják el az emberek. Azonban vannak olyan területek, melyeket muszáj megóvni attól, hogy az apró termetű, repülő énekesek ne lepjék el, ne piszkítsák össze. Ilyenek lehetnek a magtárak, élelmiszer raktárak, hangárok, stb.

A fent leírt esetben is igyekezni kell a humánus távoltartásra, melyre a madárriasztó készülékek a legalkalmasabbak. Ezek az eszközök ugyanis nem okoznak kárt az állatokban. Működésük során a madarak számára irritáló hang, ultrahang vagy villanó fény jelzéseket bocsátanak ki, melyek a kis égi vándorok idegrendszerét zavarják, így inkább elhagyják a madárriasztóval védett területet. Üzembe helyezésük, telepítésük nem különösebben bonyolult, elektromos áram, elem, vagy napelem szükséges hozzá, s persze a legjobb eredmény eléréséhez nem árt a folyamatos üzemeltetés. A hangjelzéssel ellátott madárriasztó készülékek az emberi fül számára is hallható zajokat bocsátanak ki, ezt mindenképp érdemes figyelembe venni a megrendelés előtt!

Madárriasztó készülék beszerezhető beltéri és kültéri használatra egyaránt. A számottevő különbség a két típus között leginkább a hatótávolságban rejlik. A sunikft.hu webáruház kínálatában kapható beltéri madárriasztó berendezések kb. 40-700 m², míg a kültéri egységek akár 5000 m²-es terület lefedésére is alkalmasak. Így megrendelés során mindenképpen figyelembe kell venni, hol kerül alkalmazásra a madárriasztó eszköz, továbbá, hogy mekkora terület lefedettségét kell biztosítania! A választással, esetleg kihelyezéssel kapcsolatban felmerülő kérdések esetén kérjenek szakértői segítséget a sunikft.hu csapatától, akik készséggel állnak rendelkezésre!