Deviza vagy valuta? Mindent az euró árfolyamokról!

Az árfolyam egy olyan érték, mely megmutatja hány forintért lehet eladni vagy venni egy másik pénznemet. A kereslet és kínálat mennyisége miatt folyamatosan változik.

Egy kattintás, és még több infó érhető el az árfolyamokról. Nem mindegy azonban, hogy deviza vagy valuta árfolyamról van-e szó. A deviza egy külföldön használt pénz, mely számlán és a bankok nyilvántartásában szerepel. A valuta szintén külföldi országok fizetőeszköze, viszont ez fizikailag megfogható, igazi pénz, nem úgy, mint a deviza. Az árfolyamuk eltérő, azonban a deviza árfolyama mindig kedvezőbb, mert erre nem számolják fel a kezelési és adminisztrációs díjakat. Most, hogy az alapfogalmak kitisztultak, érdemes beszélni a hazánkban leggyakoribb valuta, az euró árfolyamáról.

Az euró árfolyamot számos tényező befolyásolja. Többek között a politikai rendelkezések, az infláció és a gazdaság. Ezek együttes alakulása vezet egy állandó mozgáshoz, mely visszahat a gazdaságra, a vállalkozókra és minden polgárra. Az euro-arfolyam.hu oldalon temérdek lehetőség van a különböző pénznemekről való információk gyűjtésére az átváltók, a blog és az euró hírek által. Aki kíváncsi, hogy hosszú távon hogyan alakult az árfolyam helyzete, szemügyre veheti az „Archívum” menüpontban a kiválasztott időre visszamenőleg. A banki adás-vétel árai is nagyon fontosak lehetnek, ezeket táblázatként tájra olvasói elé az oldal üzemeltetője. Látható, hogy mennyi az eladási, valamint a vételár a különböző bankokban. A grafikon a vizuális beállítottságú oldallátogatóknak kedvez, mely segítségével átlátható az euró alakulása egy hónapos bontásban. Ne habozzanak! Kezdjék el időben nyomon követni az euró árfolyam alakulását, s készüljenek fel az ingadozás okozta változásokra! Az euro-arfolyam.hu senkit sem hagy felkészületlenül!