A mobil sátor a munkagépek tárolására is kiváló megoldás

A háztáji földművelés nem igényel igazán magas színvonalú szerszámokat, ellenben a nagyipari, több száz hektáron folyó munkálatok kézi erővel kivitelezhetetlenek lennének. A mezőgazdaságban használt munkagépek ráadásul roppant drágák és jellemzően jó néhány példányt használnak a gazdák, párhuzamosan. A nagyméretű masinák esetében azonban nem csak a karbantartás, de a tárolás is komoly kihívást jelent.

Erre a dilemmára nyújt kiváló megoldást egy mobil sátor. A fixen telepített épületek is remek alternatívát jelentenek, ugyanakkor jó néhány hátránnyal járnak. Egyfelől helyhez kötöttek, ami gyakorta jelentős időkiesést eredményez. Emellett bővítésük nem, vagy csak nagyon nehezen valósítható meg, felépítésük pedig roppant költséges és hosszadalmas. Ezzel szemben még egy nagyobb mobil sátor felállítása is csak pár napot vesz igénybe, ráadásul a folyamat során nincs szükség különleges gépekre sem. Ennek köszönhetően villámgyorsan áttelepíthetők és a részegységek szállítása sem okoz komolyabb megpróbáltatásokat.

A mobil sátor egyik legnagyobb előnye továbbá, hogy igény szerint utólag is bármikor bővíthető. A megfelelő méretű modell kiválasztása munkagépek tárolása esetében persze nem különösebben bonyolult feladat, hiszen mindössze némi tervezést igényel, melyik masina miként fér majd el végül. Ennek ellenére hatalmas könnyebbséget jelent, hogy a géppark bővítése esetén nem kell aggódnunk a hely miatt és már előzetesen biztosított, miszerint a mobil sátor kapacitása egyszerűen növelhető lesz. Döntésünk során azt is érdemes szem előtt tartani, hogy a horganyzott acél váz rendkívül időtálló, éppúgy, ahogy a tetőszerkezetet védő PVC réteggel ellátott poliészter ponyva. A minőségi alapanyagok pedig garantálják, hogy a mobil sátor hosszú évekig kiszolgál majd minket, így tehát egy többszörösen megtérülő befektetésnek tekinthető.