A hobbiszintű növénytermesztést is megkönnyíti a kerti fólia

A családi ház rengeteg előnnyel és legalább ennyi hátránnyal is jár, ám ha az ingatlanhoz tartozik egy kellően nagyméretű telek is, akkor feltétlen érdemes kihasználni az abban rejlő lehetőségeket. Az állattartás ugyan jelentős tapasztalatot kíván, ám a növénytermesztés minimális kiadásokkal elkezdhető és még túlságosan nagy kockázatokat sem rejt magában. Ugyanakkor bizonyos kiegészítők és eszközök megléte itt is kardinális.

Ilyen például a kerti fólia kérdése is. Noha sokkal kényelmesebb alternatívának tűnhet külső forrásból beszerezni a palántákat, valódi tapasztalatot és tudást csak úgy gyűjthetünk, ha már az első lépéstől mi végezzük a termesztést. Fontos azonban észben tartani, miszerint hazánkban a körülmények nem kimondottan ideálisak a szabadföldi palántázásra. A tavaszi időjárás túlságosan szeszélyes, így ha biztosra akarunk menni, akkor egy kerti fólia segítségével végezzük ezt a lépést. A sátorban ugyanis olyan a mikroklíma, ami a növények számára tökéletesen megfelel a gyors növekedéshez. A lecsapódó párának köszönhetően ráadásul még éjszaka sem hűl le a benti levegő.

A kerti fólia megválasztásánál a legfontosabb szempont, hogy mekkora területen gazdálkodunk és milyen növényeket szeretnénk termeszteni. Általánosságban elmondható, hogy érdemes egy minőségi darabot beszereznünk, az alumínium váz ugyanis rendkívül időtálló és csak minimálisan költségesebb a műanyagnál. Ami az elhelyezést illeti a kerti fólia kapcsán, feltétlenül törekedjünk arra, hogy olyan területre állítsuk fel a sátrat, ami a lehetőségek szerint a leginkább szélvédett. Így még egy nagyobb viharban, erősebb széllökések mellett is biztosak lehetünk benne, hogy nem esik kár a felépítményben. Emiatt fontos a megfelelő rögzítés is és természetesen az is kardinális, hogy a talaj teljesen vízszintes legyen a sátor alatt.