Csökken a Magyarországra érkező használt autók száma

A használt autókat tekintve változásokra kell készülni. Elsősorban arra, hogy jóval kevesebb érkezik Magyarországra belőlük. Ennek pedig több oka is van.

A használt autók csökkenő számát tekintve ide kattintva tudhat meg többet. Alapvetően a csökkenő tendencia oka a magas euró árfolyam, valamint néhány jogszabály változás, valamint azok szigorítása áll. Ezt negatívumként is lehetne értelmezni, azonban a pozitív hozadéka van mindezeknek. Ugyanis így jóval kevesebb ismeretlen előéletű autó érkezik, melyekről nem lehet tudni, hogy meghibásodott – e néhány alkatrészük, esetleg a kilométerórát tekerték – e vissza. Ennek köszönhetően kevesebb lesz az elégedetlen vásárló, majd autó tulajdonos is. Pont ezen okokból az autó után érdeklődő potenciális vásárlók szeme jobban felnyílt és jobban utána járnak a kereskedőnek, akitől autót készülnek vásárolni, hiszen nem akarnak pórul járni.

Az autóvásárlás során ugyanis nem elég az autó árát nézni. Aki csak ezt nézve vásárol autót, az nagyon könnyen megütheti a bokáját a vásárolt gépjárművel.  Egy jó vételnek tűnő, olcsó autó, rövid időn belül komoly költségekkel járhat, az állandó javíttatások miatt. A Magyarországra érkező importált autók több, mint fele már elmúlt 10 éves, így az itthon használt autók átlagéletkora is összességében megnőtt. A legnagyobb behozatal az alsó – középkategóriás autókat tekintve figyelhető meg, ugyanakkor a városi terepjárók is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. A kereskedők így igyekeznek kielégíteni az ez irányú igényeket is. Ugyanakkor a kereskedők közt is találhatók trükkösebb típusok, akik nem feltétlenül a vásárló igényeit, hanem sokkal inkább a saját zsebüket növelő hasznot nézik. Így azt javasoljuk járjon el körül tekintően!