Csapadékvíz gyűjtő tartály az esővíz összegyűjtésére

A csapadékvíz összegyűjtése nem új keletű dolog, sokan élnek vele. Az elmúlt pár évben megnőtt az érdeklődés a csapadékvíz gyűjtés iránt, újra aranykorát éli. Az élet egyre drágábbá válik, így érthető, hogy sokan igyekeznek minél több területen spórolni.

Csapadékvíz gyűjtő tartály segítségével nem csak az esővizet lehet összegyűjteni, hanem a spórolás is kivitelezhető általa, hiszen nem szükséges drága vezetékes vizet használni. Az esővíz összegyűjtésének több módja van. Sokan egész egyszerűen csak egy hordót, tartályt vagy vödröt állítanak a háztető alá és hagyják, hogy a lefolyó víz összegyűljön. Ez is jó módszer az esővíz összegyűjtésére, azonban egy nagy probléma van vele. Az ilyen módon összegyűjtött víz könnyen algásodik, mivel ekkor nem csak az esővíz, hanem a tetőn lévő szennyeződés is bekerül a gyűjtőeszközbe. Szerencsére ezt a problémát nagyon könnyen orvosolni lehet esőlopóval vagy esővíz szűrővel. Ha nem szeretne külön vízszűrőt vásárolni, akkor érdemes esővízgyűjtő csomagot beszerezni, amely tartalmaz mindent, amelyre szükség van a csapadékvíz összegyűjtéséhez és megtisztításához.

Beszédes adat, hogy egy száz négyzetméteres háztetőről egy évben körülbelül ötven-hatvan köbméter esővizet lehet összegyűjteni. Ennyi esővíz összegyűjtésével a vezetékes víz akár harmincöt-hatvan százaléka is megspórolható. Természetesen ennek az anyagiakban is van látszata. Ha szeretné összegyűjteni az esővizet, akkor érdemes a csapadékvíz tisztításáról is gondoskodni, ugyanis a tiszta esővíz sokkal előnyösebb, ráadásul többféle célra felhasználható. Ha szeretne még több információt megtudni a csapadékvíz gyűjtő tartály kapcsán, illetve megtekintené a minőségi termékeket, akkor látogasson el a sunikft.hu webáruházba!