Az Opi gél lakk tartóssága csak minimális odafigyelést igényel

Amikor végre valahára jut idő egy alapos pedikűrre, és a körmeink végre elnyerik azt a kinézetet, amelyre már régóta áhítoztunk, akkor csak arra vágyunk, hogy ez az állapot a lehető legtovább fennmaradjon.

Kétségtelen, hogy az Opi gél lakk magas minőségével remek alapot jelent ahhoz, hogy hosszan megőrizzük körmeink kifogástalan állapotát, ám még a legellenállóbb lakkok esetében is elengedhetetlen, hogy bizonyos mértékben körültekintőek és elővigyázatosak legyünk. A hagyományos lakkokkal szemben a gél lakk sokkal ellenállóbb, így jóval kevesebb törődést igényel. Ez egyrészt annak köszönhető, hogy száradás után egy strapabíró, ám ennek ellenére mégis meglepően rugalmas réteget képez a körmünkön, amely sokkal nehezebben pattog le, és jóval hatékonyabban áll ellen a fizikai behatásoknak, mint a sima körömlakk. Ezzel együtt bizonyos óvintézkedések betartására szükség van ahhoz, hogy a gél lakk hosszú ideig – akár egy teljes hónapon át – hibátlan maradhasson.

Egyfelől érdemes számításba venni, hogy a fokozott strapabírósága ellenére a nagyobb fizikai behatások – mint amilyen például egy jelentősebb ütés, vagy egy éles tárggyal történő erőteljes karcolás – bizony megsérthetik. Emiatt amennyire lehet, óvjuk a kezünket, és ha azok nagy igénybevételnek vannak kitéve, akkor mindenképp inkább rövid körmöket válasszunk, hisz azok jóval kevésbé sérülékenyek. A másik, amire nagyon érdemes odafigyelni, hogy bizony a gél lakkok is hajlamosak megsínyleni bizonyos vegyi anyagokkal történő érintkezést. Ezért amikor ilyenekkel dolgozunk – például nagytakarítások alkalmával -, mindig viseljünk gumikesztyűt. Végül, de nem utolsósorban, bánjunk nagyon óvatosan az otthoni utólagos javítgatásokkal, hisz a körömreszelés – és persze a rágás – hatására elvész az oldalsó védőréteg, emiatt pedig sokkal könnyebben lepattog a lakk. Ha ezeket az intelmeket betartjuk, akkor az Opi gél lakk okozta öröm a lehető leghosszabb ideig megmarad.