Az Opel története és sikere

A nagy autógyárak folyamatosan igyekeznek megújulni mindazonáltal gyakran ragaszkodnak egy-egy népszerű, vásárlók által megszokott termékükhöz, annak érdekében, hogy fennmaradjanak és profitot is termeljenek. Kiváló példa erre az Opel és az általa piacra dobott Astra autócsalád.

Az Opel születése és sikeressége kapcsán itt tájékozódhat bővebben! Az Opel története 1862-ben kezdődött, azonban ekkor még szó sem volt autógyártásról, azt ugyanis csak a századfordulón kezdték meg. Kezdetben az Opel márkanév alatt kerékpárok és varrógépek készültek. Az autógyártás megkezdését követően a márka hamar népszerűvé vált. A megnövekedett igényeket futószalagos gyártással tudták kielégíteni. További előnye volt a futószalagos gyártásnak, hogy a kész autókat a konkurenciához képest jóval olcsóbban tudták eladni, amely tovább növelte a márka népszerűségét. A világválság sajnos az Opelre is hatással volt, így ennek következményeként, 1929-ben a cég jelentős része a General Motors tulajdonába került. Az első Opel Astra gépjármű, konkrétan az Astra F típust. A kisautókat kedvelő vásárlók szívébe azonnal belopta magát ez a típus. Az Opel felismerte a típusban rejlő lehetőségeket és számos különböző kivitelben elkészítette, például háromajtós és ötajtós, illetve kabrió és kombi kivitelben is.

A szalonokban 1998-ig lehetett kapni az F szériát, majd ezt követően leváltotta a G széria Elődjéhez képest nem sokat változtattak rajta külsejét tekintve, azonban a kornak megfelelően néhány extrával felszerelték. 2004-ben komolyabb ráncfelvarrásra került sor, ekkor érkezett az Astra H verziója. Az Opel Astra életérzés megmaradt, viszont kívül-belül jelentős változáson esett át a típus. 2009-ben a J széria, 2015-ben pedig a K széria érkezett a gyártó jóvoltából.