Astroturf lábtörlő, vagy gumi, esetleg kókusz?

A lábtörlők segítségével megőrizhetjük otthonunk tisztaságát. Nagyon sok port, piszkot felfognak, ha letöröljük bennük cipőink talpát, mielőtt átlépjük a küszöböt.

Lábtörlő többféle típusban, anyagban kapható, amit az igénybevétel és az ízlés határoz meg főként. Vannak vékonyabb és vastagabb lábtörlők, vannak szövet, de vannak komolyabb acélsodronyos lábtörlő típusok is. Otthoni, vagy nagy forgalmú helyekre van szükség lábtörlőre, a szerint kell választani közülük.

Az astroturf lábtörlő a legnagyobb tartósság és praktikusság szolgálatában áll. Anyaga polipropilén, szintetikus, mely ellenáll a kíméletlenebb időjárási körülményeknek is. Mint minden kültéri lábtörlő, ez is hamar száradó típus, tartós és ellenálló.

Az astroturf lábtörlő télen és nyáron is tökéletes szennyfogó szőnyeg.

Egy jó lábtörlő szőnyeg minden körülményben állja a sarat. A nyári UV sugárzás sem árt ennek a szuper lábtörlőnek, nem fakítja ki a színét, illetve a téli fagyok sem okoznak benne kárt. Bátran használhatjuk az év minden szakaszában, fedett és fedetlen helyen, lépcsőfeljáró, kapu, ajtó előtt. Az astroturf lábtörlő könnyen tisztítható, akár slaggal is lemoshatjuk, ha poros és sáros lesz. A háziállatok, kutyák nem igazán kedvelik, nem valószínű, hogy elkezdik megrágcsálni a sarkait.

A beltéri lábtörlő már lehet egy lágyabb megjelenésű, könnyedebb anyagú lábtörlő is. Ezek általában gumi-szövet lábtörlők. A gumi azért szükséges, mert a lábtörlő alján kell egy réteg, ami meggátolja az elcsúszást. Fontos, hogy egy lábtörlő nem csak szép, de biztonságos is legyen. A gumi nem csúszik a hidegburkolaton, hanem megtapad rajta.

Lábtörlő
Lábtörlő

Egy szép és minőségi lábtörlő üdvözöl Téged minden nap, amikor hazaérsz. De nem csak Téged, hanem vendégeid is. Ha pedig nem otthon, hanem intézmények esetében beszélünk lábtörlőről, akkor is hatalmas nagy haszna van. Áruházak, iskolák, irodaházak, szalonok, minden közületi épület bejáratánál kell egy kis- vagy nagy méretű lábtörlő.

Vannak nyírt lábtörlők és vannak úgynevezett tekercses lábtörlők is, melyeket adott négyzetméterben kérve, levágatva tudunk megvásárolni. Ez főként az extra igénybevételű, nagy forgalmú helyeken célszerű. Ezek a speciális ipari lábtörlők.

A lábtörlő a lakás bejáratának ékessége, mely lehet elegáns, bohém, klasszikus, vagy nemes egyszerűséggel minimalista. A kókusz lábtörlő méltán az egyik legnépszerűbb a családi házak használatában. Rengeteg kedves, feliratos lábtörlő van, ilyenek a HOME, a WELCOME, a SWEET HOME, stb.

A lábtörlők nem lehetnek jelentéktelenek. Ezek az apró, de annál nagyobb praktikusságot rejtő szennyfogó szőnyegek maximalizálják otthonunk komfortfokozatát.