Akciós Adblue adalék autóhoz!

Az AdBlue, vagyis a dízel kipufogógáz adalék néhány autós számára még ismeretlen, de a modern, Euro 6-os motorral szerelt dízelautók tulajdonosai már tudnak róla. Útmutatónk elmagyarázza, mire használható az AdBlue, hogyan működik, hol lehet megvásárolni, és mi történik, ha autójából kifogy.

Adblue adalék kedvezményes áron rendelhető az alkatreszek.hu weboldalon, tehát keressen fel minket bátran ha megtekintené adblue kínálatunkat és a kiszállítási részleteket.  Az AdBlue egy folyadék, amelyet a dízelmotorok dinitrogén-oxid-kibocsátásának csökkentésére használnak, és karbamid és ionmentesített víz keverékéből áll, amelyet a kipufogórendszerbe permeteznek. Széleskörű bevezetése egybeesett a jelenlegi Euro 6-os károsanyag-kibocsátási normákkal, amelyek az egyre szigorúbb kibocsátási célok részét képezik, amelyeket az autógyártóknak teljesíteniük kell. AdBlue nélkül sokkal nehezebb lenne csökkenteni a dízelautók károsanyag-kibocsátását és elérni, hogy megfeleljenek a legújabb szabványoknak. Az AdBlue-t általában egy normál szervizelés során ellenőrzik és szükség esetén feltöltik, de előfordulhat, hogy a szolgáltatások között fel kell töltenie. Szinte minden AdBlue-t igénylő autó fel van szerelve mérőműszerrel, amely figyelmeztetést jelenít meg a műszerfalon, ha kifogy.

Az autógyártókat különféle szabályok szabályozzák, és ezeket egyre inkább a környezetvédelmi szempontok vezérlik. A legújabb, Euro 6-os károsanyag-kibocsátási előírások 2016-ban léptek életbe, és különös kihívást jelentettek a dízelmotorok fejlesztése számára. Ennek nagy része új módszereket igényelt a nitrogén-oxid-kibocsátás minimalizálására. Az alkalmazott technológiát szelektív katalitikus redukciónak vagy SCR-nek nevezik, amely magában foglalja a folyadék pontos mennyiségének befecskendezését a jármű kipufogógázaiba, hogy kémiai reakciót hozzon létre, amely semlegesíti a káros kibocsátásokat. Adblue rendelésért nézzen be az alkatreszek.hu-ra.