A hosszbordás szíj feszítőgörgő meghibásodásának jelei

A hosszbordás szíj feszítőgörgő egy olyan rugó szerkezetre szerelt tárcsa, amelyet a szíj megfelelő működésének fenntartására használnak. A hosszbordás szíj feszítőgörgőket úgy tervezték, hogy automatikusan feszítsék őket, de a forgócsavarokat manuálisan lehet beállítani.

Ha a hosszbordás szíj feszítőgörgő nem működik megfelelően, az befolyásolhatja a szíjak hajtását a szíjtárcsákra, ami ugyancsak hatással van a jármű teljesítményére és a funkcionalitására. A rossz vagy nem megfelelő hosszbordás szíj feszítőgörgő általában néhány olyan tünetet idéz elő az autó működésében, amelyek figyelmeztetik a járművezetőt egy esetleges javítandó problémára. Ilyenek lehetnek például a nyikorgás hangok, amely a leggyakoribb tünete is egyben a nem megfelelően működő hosszbordás szíj feszítőgörgőnek. A másik jellegzetes ismérve a hosszbordás szíj feszítőgörgő nem helyes üzemelésének a szíjak szokatlan és mértéktelen kopása.

A rossz hosszbordás szíj feszítőgörgő kisebb szakadásokat okozhat a szíj szélein és súlyosabb esetekben azt teljesen el is szakíthatja. A feszítőgörgő fontos eleme az autónak, mivel éppen ez tartja az szíjat kellőképpen feszített állapotban, hogy az megfelelően meghajthassa a jármű alkatrészeit. Ha arra gyanakszik, hogy a hosszbordás szíj feszítőgörgő meghibásodott, azonnal kérdezzen meg egy a szakembert. Alaposabb átvizsgálás után megállapíthatja, hogy gyanú megalapozott-e. A hosszbordás szíj feszítőgörgő könnyűszerrel beszerezhető online is, amennyiben cserére szorul meghibásodás miatt. Látogasson el webáruházunk weboldalára az alkatreszek.hu-ra, ahol kedvére válogathat a hosszbordás szíj feszítőgörgő választékából. Rendeljen hosszbordás szíj feszítőgörgőt a Kovács autóalkatrészektől és garantáltan elégedett lesz a minőséggel.