A Helianthus lótápok remek alternatívát jelentenek

Az állatok egészségének és kondíciójának megőrzésében több tényező is kiemelt szerepet játszik, ám kétségtelen, hogy a takarmányozás mind közül az egyik legfontosabb. A megfelelő összetételű élelem erősíti az immunrendszert és ezáltal segít elkerülni a leggyakoribb betegségeket. Lovak esetében ennek kiemelten nagy a jelentősége, épp ezért egyáltalán nem mindegy, hogy a rendszeresen etetés hogyan zajlik.

A Helianthus termékválasztéka ebben hatalmas segítséget jelent. A gyártó kínálatában minden élethelyzetre megtaláljuk az optimális eledelt, melyek összetétele úgy lett kifejlesztve, hogy az az állatok minden szükségletét fedezze. Általános tartási módok kapcsán a Helianthus Alap tápja kiváló választás. Nem tartalmaz sem zabot, sem pedig kukoricát, így nem kell attól tartanunk, hogy nagy mennyiségben adagolva esetleg befolyásolja a ló vérmérsékletét. Ezzel szemben minden olyan vitamin és ásványi anyag megtalálható benne, ami az általános jó kondíció eléréshez és megtartásához elengedhetetlen. Adagolásánál ügyeljünk az állat által végzett munka intenzitására és ne felejtsünk el szénát, illetve friss ivóvizet is biztosítani.

A Helianthus Fibra + Mash egy innovatív áztatott korpán alapuló keverék, amit a hasonszőrű megoldásokkal szemben rendszeresen adhatunk lovainknak. Ezzel elkerülhetjük az emésztőrendszeri problémákat és a kólikát is. Előbbi jelenség különösen gyakori az idősödő állatok esetében, ezért számukra egy speciális formula használata ajánlott. A Helianthus Senior táp jóval magasabb rosttartalommal rendelkezik, ellenben keményítőből kevesebb van benne, így nem terheli meg az emésztést. A hozzáadott szelénnek, illetve cinknek köszönhetően ez a takarmány erősíti az immunrendszert, mégpedig a lovak szervezetében található szabadgyökök megkötése által.