A chlamydia betegség kezelése

Mi is az a chlamydia? Egy olyan betegségről van szó, amely szexuális úton terjed. Sokan talán nem is hallottak és nem is ismerik ezt a fajta betegséget, mert a fertőzés gyakran tünetmentes. A baktériumot a szexuális partnertől lehet elkapni, aki már szenved ebben a betegségben és lehet, tudtán kívül átadja a fertőzést.

A chlamydia kezelése antibiotikumokkal igen hatásos és eredményes lehet. Nőknél és férfiaknál egyaránt jelentkeznek a különböző tünetek, amelyek észlelésénél mielőbb orvoshoz kell fordulni. A hölgyeknél megfigyelhető az intenzívebb hüvelyi folyás, amely sárgászöld színű, valamint savanyú, kellemetlen szagú. Velejáró tünete még a menstruációk közötti vérzés, és a közösülés utáni erős vérzés. A fiatalabb korosztálynál gyakoribb a fertőzés veszélye, mivel ők a bohém, meggondolatlan életmódjuk miatt könnyen belemennek az egyéjszakás, rövid kalandokba. Ezekkel az esetekkel nagyon kell vigyázni, mert nem tudni, hogy kiben milyen fajta betegség lakozhat.

A partnerek gyakori váltakozása hatással van a lélek és a test megbetegedésére is. Sajnos napjainkra ez már nem meglepő a férfiak és nők körében, mert a normális életmód minősül lassan cikinek. Később döbbennek csak rá, hogy saját maguknak keresték a bajt. Vizeléskor égető, csípő érzés alakul ki és az alhas tájékán erős fájdalom észlelhető. A férfiaknál a tünetek között kell megemlíteni a vizelési égő érzést, a heretáji fájdalmat és a húgycsőből való folyást.

Mihelyst bárki is érzékeli ezeket a tüneteket, azonnal forduljon a Belvárosi Orvosi Centrum szakemberihez vagy látogasson el a belvarosiorvosicentrum.hu, ahol minden szükséges információt megtalál a továbbiakkal kapcsolatban. A nem megfelelően kikezelt chlamydia betegségnek ugyanis káros következményei lehetnek. Amennyiben tisztába van a betegség súlyosságával, akkor semmiképp se éljen nemi életet és tájékoztassa partnerét a betegségéről. A közösülés még óvszerrel sem ajánlott. Éljen felelősségteljes és egészséges életet!

Vélemény, hozzászólás?