Színvonalas és minőséget képviselő tehénistálló

Sok állathoz hasonlóan a tehenek is annak örülnek a legjobban, ha bőséges, biztonságos kültéri helyük van, ahol barangolhatnak és legelhetnek, valamint egy beltéri menedékhelyet is élveznek, amely szükség esetén távol tartja őket az időjárás viszontagságaitól, bár az, hogy az életterük hogyan néz ki, az attól függően eltérő lehet, hogy milyenek az erőforrásai és milyen helyen él.

Tehénistálló várja a gravetti.hu weboldalon, ezért érdemes minket felkeresni, ha ön is menedéket keres tehén állományának. A lakóterek kialakításakor fontos ügyelni arra, hogy lakóinak elegendő hely álljon rendelkezésre. Számos tényezőt kell figyelembe venni a tehenek helyigényének meghatározásakor; nincs bűvös szám, amit fel tudunk ajánlani. Nem minden tehén jár jól az interneten kínált általános ajánlásokkal, ezért fel kell készülnie életterének bővítésére, ha erre van szüksége. Az emberek sokféle anyagot és szerkezetet használtak tehenek tartására. Míg a tehén meghatározható úgy, hogy kizárólag nőstény szarvasmarha, a háziasított szarvasmarhákat minden korosztálytól és nemtől függetlenül gyakran „tehénként” említjük. A tehenek menedékhelyéhez a legjobb forgatókönyv egy teljesen zárt, megfelelő szellőzéssel ellátott oszlopos istálló. Az oszlopos istállókat nemcsak kevésbé érinti a rossz időjárás, a víz és a huzat, hanem könnyebben bejuthatnak és tisztíthatók is.

Ez alól a szabály alól kivételt képeznek a melegebb környezetben lévő menedékhelyek, ahol a teheneket háromoldalas szerkezetben lehet elhelyezni, amely az uralkodó széllel szemben feltétlenül szükséges. A koszos padló kritikus a tehén számára. A betonpadlót lehetőség szerint kerülni kell.  Ha a padló mégis beton, legalább fél lábnyi szennyeződést kell a betonpadlóra rétegezni, és szükség szerint pótolni. A beton vagy keményfa padló önmagában elfogadhatatlan egy tehén beltéri lakóterében, ezért rétegezni kell. Amennyiben többet tudna meg az istállókról, nézzen be a gravetti.hu weboldalra.