Szépséges gyökérkezelés fájdalom mentesen

A gyökérkezelés célja a baktériumok eltávolítása a fertőzött gyökércsatornából, a fog újrafertőzésének megakadályozása és a természetes fog megmentése. Amikor egy gyökércsatornán keresztülmennek, a gyulladt vagy fertőzött pépet eltávolítják, és a fog belsejét gondosan megtisztítják és fertőtlenítik, majd megtöltik és lezárják.

Szépséges gyökérkezelés fájdalom mentesen vár mindenkit a budapestdental.hu weboldalon. Nem kell aggódnia, ha fogorvosa gyökérkezelési eljárást ír elő a sérült vagy megbetegedett fog kezelésére. A fogak millióit évente kezelik és mentik meg, így enyhítik a fájdalmat és újra egészségessé teszik a fogakat. A fog belsejében, a fehér zománc és a dentin nevű kemény réteg alatt található egy lágy szövet, az úgynevezett pép. Ez a szövet ereket, idegeket és kötőszöveteket tartalmaz, amelyek elősegítik foga gyökerének növekedését fejlesztése során. Egy teljesen kifejlődött fog a pép nélkül is megmaradhat, mert a fogat továbbra is a körülötte lévő szövetek táplálják. A modern gyökérkezelés nem hasonlít a régi mondásokhoz! Nagyon hasonlít a rutinszerű töméshez, és általában egy vagy két időpontban végezhető el, a fog állapotától és személyes körülményeitől függően.

A gyökércsatorna elérése viszonylag fájdalommentes és rendkívül hatékony. Pillanatok alatt könnyedén visszatérhet a mosolygáshoz, a harapáshoz és a rágáshoz. A gyökérkezelés (más néven endodontiai kezelés) komoly eljárás, de a szakemberek mindennap végzik. Mielőtt eljönne hozzánk, fontos ismernie a gyökércsatornákkal kapcsolatos tényeket. Mivel a betegek érzéstelenítést kapnak, a gyökérkezelés nem fájdalmasabb, mint egy szokásos fogászati ​​eljárás, például egy tömés vagy bölcsességfog eltávolítása. A gyökércsatorna azonban az eljárás után általában kissé fáj vagy zsibbad, sőt néhány napig enyhe kellemetlenséget okozhat. Amennyiben mindent megtudna erről keresse fel a budapestdental.hu-t.