Szemölcs kezelése szakorvos által

A leggyakrabban előforduló szemölcs forma a közönséges szemölcs, amely kemény, kompakt méretű, 2-5 mm vastagságú, durva, szúrós felületű, jellemzően az ujjak, a lábujjak és a kézfej hátsó részén jelenik meg. A HPV számos apró csomót okoz a fiatal nők és gyermekek arcán. A genitális szemölcsök 1-2 mm-esek vagy karfiolszerűek, és a HPV is okozza őket.

Szemölcs kezelése szakorvos által elérhető végtelenül kedvező áron, tehát nem fogja megbánni ha hozzánk fordul, hiszen szakorvosaink minden szemölcsöt hatékonyan és gyorsan kezelnek. A szemölcsök leggyakrabban az ujjakon és végtagokon jelennek meg. Ha megjelenik, akkor valószínűleg idővel fejlődni fog. Gyakran alakulnak ki szemölcsök a talpakon, elterjedve egészen a bőr mély rétegeiig, intenzív fájdalmat okozva járás közben. A Verruca az arcon apró, zselatinszerű bőrszínű vagy világosbarna növekedésként fejlődik ki. A Condyloma acuminatum nagyon gyakori, ez a férfi és a női nemi szerveken, valamint a rektális és vizenyő nyílások körül jelenik meg.

Nemi szervi szemölcs kezelése teljes diszkrécióval! Azt a kezelési lehetőséget kell választani,  amely a legkisebb kárt okozza az egészséges bőrön. Egy közönséges kezelés során a folyadék nitrogénnel való fagyasztás gyors, hatékony és fájdalommentes is egyaránt. A fagyasztást követően egy burok jelenik meg, amely néhány napon belül meggyógyul. Lehet, hogy meg kell ismételni a kezelést 2-3 alkalommal. A szemölcs eltávolítható műtéti úton is helyi érzéstelenítéssel. A műtéti eltávolítás bármelyik módszerrel vagy túl közel lehet a felszínhez – ebben az esetben a szemölcs újra megjelenik – vagy túl mély, ebben az esetben hegesedés alakul ki. A keratolitikus kezelés feloldja a keratint a szemölcsben. Ezek a készítmények gyógyszertárakban kaphatók, leggyakrabban szalicilsav-tartalmúak, és helyileg alkalmazhatók bármilyen méretű szemölcsre.