Szárítsd úgy a hajad, mint a profi fodrászok!

A hajszárítás egyszerű folyamat, melyet nagyon egyszerűen el lehet végezni, legalábbis a többség ebben a hitben él. A valóság ezzel szemben az, hogy a hajszárítást is el lehet rontani, mely a haj egészségére és szépségére egyaránt negatív hatással van. Ha profi fodrászokhoz hasonlóan szeretnéd szárítani a hajad, akkor érdemes megfogadni néhány hasznos tanácsot!

Hajszárító esetében az egyik legfontosabb szabály, hogy minőségi darabot válassz! Ne egy olcsó, hol erősebb, hol gyengébb teljesítménnyel rendelkező darabot használj, amellyel kész szenvedés a hajszárítás. Ha a szakértőkhöz hasonlóan szeretnéd végezni a hajszárítást, akkor azt javasoljuk, hogy használd a hajszárítóhoz járó szűkítő fejet. Ez nem csak egy jól kinéző kiegészítő, hanem egy hasznos termék, melynek segítségével irányítani lehet a levegő áramlását. Ha jól használod ezt a kiegészítőt, akkor extra volument adhatsz a hajadnak, melynek köszönhetően még látványosabb és szebb lehet a frizurád. A diffúzor szintén egy hasznos kiegészítő, azonban megfelelően kell használni, mivel ezzel is komoly károkat okozhatsz a hajadnak nem megfelelő használat esetén.

A helyes sorrend a szűkítő fej alkalmazása, majd, ha a hajad szinte már teljesen megszáradt, akkor érdemes bevetni a diffúzort. A többség megfeledkezik arról, hogy a hajszárítás komoly hőhatással jár, mely megterheli a hajat. Éppen ezért érdemes gondoskodni a hővédelemről. Ez különösen abban az esetben nagyon fontos, ha gyakran szárítod a hajad. Az is lényeges, hogy a hajad ne túl közelről szárítsd, mivel így fennáll az esélye, hogy megégeted a fejbőröd és roncsolod a hajszerkezeted. A legegyszerűbb megoldás, ha a karod kinyújtod. Körülbelül ez az a távolság, melyről érdemes szárítani a hajadat, ha nem szeretnéd, hogy negatív hatással legyen a hajszárítás nedves fürtjeidre.