Ragyogj profi sminkedben!

Egyre több nő érdeklődik a sminkelés iránt, ami többek közt annak is köszönhető, hogy ma már rengeteg tipp, tanács, útmutatás, cikkek és videók elérhetők az interneten, így kellő utána járással és gyakorlással bárki megtanulhat profin sminkelni. Na, de milyen eszközökre, anyagokra lesz ehhez szükséged?

Profi smink elsősorban azon múlik, hogy mennyit gyakorolsz. Hiába rendelkezel a legprofibb eszközökkel és a legminőségibb anyagokkal, ha nem gyakorolsz, akkor a végeredmény nem szexi és esztétikus lesz, hanem sokkal inkább nevetséges. Az eszközök beszerzésekor könnyű elveszni a hatalmas választékban és találomra pakolni a különféle termékeket az online bevásárlókosárba. Ez különösen az ecsetek esetében van így, melyek közt rengeteg különféle típus található. Ha nem akarod mindegyiket megvásárolni, csak egyet akarsz használni, akkor a lekerekített végű, kicsi szemhéj ecsetet érdemes alkalmazni. Arra viszont ügyelj, hogy a különféle színek felvitele között mosd ki az ecsetet, hogy például ne legyen piros a szemed vagy barna a szád. Ha több ecsetet is szeretnél vásárolni, akkor tájékozódj, hogy melyik mire való, hogy ne össze-vissza használd őket!

A szempilla spirál esetében a vízálló típusok nagy népszerűségnek örvendenek, azonban jobb, ha tudod, hogy ezek alkalomszerű használatra lettek kitalálva, így, ha napi szinten használod, akkor azzal tönkreteszed szempilláid. A színek kiválasztásához érdemes tisztában lenni azzal, hogy milyen évszak típusba tartozol. Ennek köszönhetően olyan színű kozmetikumokat, sőt olyan színű ruhadarabokat fogsz választani, amelyek kiemelik szépséged és nem sápasztanak. Érdemes megfigyelned saját arcod, hogy mi az, ami leginkább hiányos vagy neked nem tetsző smink nélkül. Ez is sokat segíthet, hogy a sminkelésben fejlődj.