Penis color doppler ultrahang vizsgálat urak számára

Penis color doppler ultrahang vizsgálat a szövetekben és erekben a keringési, áramlási jelek vizsgálatára alkalmas. Mivel mindez Doppler elven történik, ezért közösen Doppler vizsgálatokként definiáljuk.

Penis color doppler ultrahang vizsgálat lényege alapvetően, hogy a hímvessző áramlási zavarait megítélje. A vizsgálatot andralógus szakorvos javaslata alapján végzi az orvos. A fentebb már említett Doppler vizsgálatok lényege, hogy a mozgásban lévő tárgyakról, így például a vér vörösvérsejtjeiről is más és más frekvenciával verődik vissza az ultrahang, mint amivel kibocsátották. A berendezés a frekvencia különbségéből számítva az áramlási sebességet a képernyőn látható görbévé, valamint jól hallható hanggá alakítja. A színes, tehát color doppler az, amikor a berendezés a keringési jeleket színekké alakítja át. Az áramlási görbék együttes vizsgálatával közösen duplex ultrahangnak nevezik ezt a módszert. A Penis color doppler ultrahang vizsgálat során az andralógus szakorvos a hímvessző barlangos testébe helyi áramlást fokozó injekciót fecskendez be. Ezt követően Doppler vizsgálattal méri az áramlási jeleket.

Az injekciót a szakorvos írja fel a páciens számára, amit a vizsgálatra magával kell vinnie. A vizsgálat előtt a beteg egy részletes ismertetőt kap kézhez, ezek után írásbeli beleegyezését kell adja a vizsgálathoz. Ha szeretne Penis color doppler ultrahang vizsgálatot, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el a belvarosiorvosicentrum.hu weboldalra, ahol minden fontos információt megtalál egy helyen, beleértve az elérhetőségeket is, amin keresztül időpontot tud foglalni. A vizsgálatra vigye el a panaszaival kapcsolatos leleteit és ambuláns lapjait is! Bővebb információkat a belvarosiorvosicentrum.hu weboldalon talál!