Patkányok a lefolyóban? – Mégis mi az oka?

Egy felmérés szerint az Egyesült Királyságban körülbelül 12 millió patkány van. A magyar viszonyokról nincsenek információink, az azonban biztos, hogy patkányokban Magyarországon sincs hiány. Ezek az állatok igazán károsa, nem csak az ember egészségére, de a csatornákra is.

A lefolyóban lévő patkányokról bővebb információkért klikk ide. Sajnos a csatorna és a lefolyó a patkányok egyik kedvenc élőhelye. A lefolyóba sokszor kerül étel, ami nagyon is vonzza a patkányokat. Különösen éttermeknél áll fenn a veszély abban az esetben, ha az ételt a csatornába engedik. A patkányok azonosításának legegyszerűbb módja, ha a lefolyóban bármilyen megrágott anyagot látunk, például műanyagot, élelmiszercsomagolást vagy papírt. Szintén a patkányok jelenlétére utal a patkány ürülék. Ekkor szinte biztos, hogy patkány van a környéken. A patkány ürülék némileg nagyobb, mint az egéré. Éjszaka érdemes fülelni, hisz ekkor könnyen meghallhatjuk a patkányok kaparászását. Ha van padlás akkor azt is érdemes lehet ellenőrizni, mivel a tetőtéri lyukon keresztül bejuthatnak.

Ha igazán alaposak akarunk lenni, akkor az ingatlan belsejét és külsejét egyaránt érdemes ellenőrizni. Elsősorban lyukakat kell keresni. A lefolyók és csatornák tökéletes helyet jelentenek a patkányok számára, sajnos nem csak az ott élésre, de a szaporodásra is, így erre is érdemes kiemelt figyelmet fordítani. A patkányok köztudottan számos betegséget terjesztenek, ezért mi mindenképp azt javasoljuk, hogy forduljon szakemberhez, ha patkányok jelenlétére gyanakszik. Ne hagyja, hogy otthonában megtelepedjenek, ezek a kártékony élőlények. Bővebb információkért látogasson el a dugulaselharitas-mesterek.hu weboldalra és tájékozódjon!