Névnaptár és mai névnap egyszerűen

A névnapokat nemcsak hazánkban ünneplik, hanem vannak más olyan népek is, akik szeretnek megemlékezni erről a napról, viszont mindenképpen nézzen utána az adott kultúrának, még mielőtt felköszöntené külföldi ismerőseit, mert ha ott éppen nem ünnepelnek névnapokat, akkor az illető nem fogja tudni, hogy miről van szó. Hazánkban egy nap egyetlen névnapot szoktunk ünnepelni, de megtörténhet az is, hogy egy napra több névnap esik. Bővebben erről weboldalunkra kattintva olvashat majd.

Mai névnap megtekinthető teljes egészében a mai-nevnap.hu weboldalon, ráadásul ha ide kattint, akkor mindent megtudhat majd a névnapünneplési szokásokról hazánkban, és külföldön is. A névnapok hazánkban majdnem olyan fontosak, mint a születésnapok, ezért mindenkinek tudnia kell a saját névnapját, hogy megfelelően tudja azt ünnepelni. Szökőévente úgy ünnepeljük a névnapokat, hogy beiktatunk február 24-ére egy bizonyos szökőnapot, amikor egy névnapot sem ünneplünk, hanem 25-én ünnepeljük  24-eit, 26-án a 25-eit és így tovább egészen addig, amíg el nem jön a március, amikor teljesen visszaáll a régi rend. Ma Emánuel napja van, ami azt jelenti: velünk az Isten, és héber eredetű.

Amennyiben megtekintené a mai névnap teljes leírását, vagy megismerné mit jelent a ma ünnepelt név, akkor mindenképpen keresse fel weboldalunkat a mai nevnap.hu-t, és itt bővebb információkat olvashat arról, hogy szökőévente hogyan ünnepeljük a névnapokat, és arról is, hogy más népek hogyan ünneplik ezeket a napokat. Weboldalunkon megtalálhatja majd a teljes névnaptárt amiben pillanatok alatt megtalálhatja saját nevét is, de ha külön szeretne rákeresni, akkor ezt is megteheti a név keresése menüpontban. Látogasson el tehát weboldalunkra ha önt is érdeklik a névnapok, és a nevek eredete, jelentése.