Luxus kozmetikum

Mitől válik egy arckrém luxus kozmetikummá?

Sokan úgy vélik, hogy egy arckrém akkor nevezhető luxus kozmetikumnak, amikor az adott cég nagy hangsúlyt fektet a marketingre és akár világsztárok segítségéhez is folyamodik, hogy a termék minél ismertebb legyen. Holott szakmai szempontból egyáltalán nem ezt jelenti a luxus kategória, hanem sokkal inkább az összetevők minősége, hasznosulásának mértéke és tisztasága adja a kozmetikum alapértékét.

Luxus kozmetikum semmi esetre sem a marketingen múlik, hiszen egy silány minőségű, káros összetevőket tartalmazó arckrém mögött is lehet nagy média felhajtás, attól még nem lesz jó vagy jótékony hatású a bőrre nézve. Az arcápoló kozmetikumok feladata a bőr védekező képességének erősítése, a hidro-lipid réteg pótlása és a fényvédelem. Ennek megfelelően luxus kategóriába tartozhat egy természetes bőrápoló arckrém is, amely ráadásul valóban táplálja és védi a bőrt. Az arckrémek esetében alapkövetelmény, hogy vegyszermentes, tiszta és jótékony alapanyagokból álljon. Általában egy megfelelő arckrém egy megfelelő alapolaj, két-három százalék hatóanyag, víz, bőrbarát emulgens, fényvédők, növényi kivonatok, illatosítók és vitaminok optimális keveréke. A gyártók illatosítás céljából jellemzően parfümöket használnak, az igényesebb gyártók viszont illóolajokat és természetazonos parfümöket. Az igazán minőségi, bőrápoló luxus kozmetikumok akár tíz-húsz százalék hatóanyagot is tartalmazhatnak, melyek antioxidánsok, vitaminok, növényi kivonatok és illóolajok lehetnek.

Az arcápolás csúcsát manapság a hatóanyag kozmetikumok jelentik. Ezek alapját a bőrazonos kozmetikumok adják, amelyre a modern hightech hatóanyagok épülnek, melyek növelik a kozmetikumok hatékonyságát. A bőrazonos kozmetikumot nem túlzás folyékony bőrnek nevezni, amely mindent megad a bőrnek, a legoptimálisabb arányban, amire csak szüksége lehet. A luxus kategóriás, természetes, bőrazonos kozmetikumok esetében alapkövetelmény, hogy magas minőséget képviseljenek a szükséges hatóanyagok, valamint az arckrém olajkompoziciója és az arcbőr saját faggyú összetétele kompatibilisek legyenek egymással. A hatóanyagkozmetikában a legértékesebbek a nanokristály és a nanopeptidkristály terápia, illetve az aromaterápia. Ezek a hatóanyagok rendkívül drágák, viszont a kozmetikumok hatékonyságához nagy mértékben hozzájárulnak.