Mit tegyünk, ha út közben felvillan a hűtőrendszer piros fénye?

Ha egy forró nyári napon kigyullad a hűtőrendszer piros fénye, akkor azonnal meg kell állítani a motort, mert az hibára utal. Nagyon fontos, hogy ilyenkor ne hezitáljon, azonnal álljon le bárhol is legyen, ha éppen az autópályán van, akkor húzódjon félre a leálló sávba, és bizonyosodjon meg arról, hogy az álló autónak megvannak-e a figyelmeztető jelei.

Mit tegyünk, ha út közben felvillan a hűtőrendszer piros fénye? Ilyenkor semmiképp sem szabad pánikba esni. Ilyenkor a piros háromszöget is ki kell tenni 100 méteres távolságban, és illik felvenni a fényvisszaverő mellényt is. Az autó utasai is azonnal szálljanak ki az autóból, fontos, hogy senki ne maradjon a járműben, és mindenki menjen egy biztonságos helyre. Ilyenkor először a motorház tetejét kell megvizsgálni, hiszen ha forró pára vagy netán füst száll fel belőle, akkor várni kell addig, amíg megfelelő hőmérsékletűre hűl a motor, erre főleg a nyári melegben lehet majd szükség. Amikor már biztonságos kinyitni a motorház tetejét, olyankor azt kell megfigyelni, hogy milyen mennyiségű és hőmérsékletű hűtővíz van az autóban.

Ha éppen nincsen önnél hűtőfolyadék, akkor a sima ásványvíz is megteszi, de később akkor is mindenképp cserélje ki hűtőfolyadékra. Ha további információkat és részleteket szeretne megtudni a hűtőrendszerről és annak meghibásodásairól, akkor ne habozzon, keresse fel bátran weboldalunkat a ka-autoszerviz.hu-t, hiszen itt bővebb leírást olvashat és elérhetőségeinket is megtekintheti. Amennyiben bármilyen kérdése merülne fel a hűtőrendszerről, ezt felteheti nekünk, ezért csak annyit kell tennie, hogy felveszi a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal a szerviz@kovacsauto.hu e-mail címen, vagy tárcsázhatja a +36 62 554 013 telefonszámot és mi minden kedves érdeklődőnk rendelkezésére állunk.