Mire kell ügyelni lakóautó bérlés során Budapesten?

Mielőtt lakóautós túrára adnánk a fejünk, elsődleges, hogy gyűjtsünk minél több információt, tájékozódjunk, hogy milyen típusok közül tudunk válogatni a bérlés során, mivel ennek köszönhetően megfontoltabb döntést tudunk hozni, mintha az első jónak tűnő típust választanánk.

Lakóautó bérlés Budapest városában több szempontból is jó döntés, ha szeretnénk kiszakadni a városi forgatagból és nyakunkba venni a világot. Mielőtt kiválasztanánk a konkrét bérbeadót, több tényezőt érdemes mérlegelni. Az egyik legfontosabb szempont a távolság. A legjobb, ha az otthonunk közelében találunk bérlét, ugyanakkor az is lényeges, hogy a bérlés során a bérlő telephelyén maradhat-e az autó, esetleg valakinek haza kell vezetni. A lakóautó kiválasztása során elengedhetetlen, hogy a felszereltséget is alaposan tanulmányozzuk. Ez alatt nem feltétlenül a szórakoztató elemeket és berendezéseket értjük, habár azok is fontosak lehetnek, azonban még lényegesebb, hogy mekkora a wc, illetve a víztartály, mivel ez azt is befolyásolja, hogy mennyi teendőnk lesz vele az út során. Amire még nagyon fontos ügyelni, az az évjárat és a Casco biztosítás.

Egy fiatalabb autó, mely különféle extrákkal rendelkezik, sokkal előnyösebb, mint egy olcsóbb, azonban idősebb autó. A Casco biztosítás igazán előnyös, hiszen sosem lehet tudni mikor következik be valamiféle baj vagy baleset. A lakóautót gyakran amolyan gyűjtőszóként használják, azonban tény, hogy ez egy elterjedt típus, de nem húzhatjuk rá más kategóriákra. Például a lakóbusz egy teljesen külön típus, mely olyan akár egy külön guruló lakás. Több szoba is megtalálható benne, külön nappali, sőt sokszor mosó- és mosogatógép is helyet kap benne. Az említett lakóautók ennél némileg egyszerűbbek, azonban ezekben is helyet kaphatnak komplett családok.