Milyen jelei vannak, az alacsony üzemanyag nyomásnak?

Az alacsony üzemanyag nyomás hátterében számos ok állhat, valamint több tünet is jelentkezik a probléma fennállásakor. A legtöbb otthoni garázsban nem található nyomásmérő, így otthoni körülmények közt nem igazán lehet megállapítani a hibát. Ehhez el kell látogatni egy szervizbe.

Az alacsony üzemanyag nyomásról ide kattintva tudhat meg bővebb információkat! Ha az autóban alacsony az üzemanyag nyomás annak különféle jelei lehetnek, például egyenetlenül jár a motor, alkalomadtán kihagy, gyorsuláskor változó a teljesítménye vagy ha hirtelen leáll. Előbbiek bosszantó problémák, utóbbi viszont életveszélyes. Éppen ezért amikor ezek a tünetek jelentkeznek, mielőbb szervizbe kell látogatni a gépjárművel. Ha csak felmerül a gyanú, hogy az üzemanyag-szivattyúval valami nincs rendben, akkor mindenképp látogasson el egy szervizbe. Azzal sem árt tisztában lenni, hogy mely alkatrészek meghibásodása járhat alacsony üzemanyagnyomással. A legtöbb esetben nincs szükség drasztikus javításra, így nem kell aggódni!

Ha alacsony az üzemanyagnyomás, akkor az esetek jelentős részében a relé, az üzemanyagcső vagy a szivattyú hibásodott meg. Ha a biztosíték vagy a relé nem működik megfelelően, akkor rosszul adagolja az üzemanyagot. Ha a motor eleinte nem indul, majd később mégis működik, akkor nagy valószínűséggel ez a probléma. Ugyanakkor nem árt az üzemanyagcsövet is megvizsgálni. Viszont mielőtt bármit megszerelne vagy kicserélne, jobb döntés, ha inkább szakemberre bízza a munkát. Különösen akkor, ha a szerelést illetően bizonytalan! Az újabb típusú autókban a műszerfalon rögtön kigyullad a hibajelző, így hamar tudomást szerez róla, ha baj van és időben cselekedhet. Bővebb információkat a ka-autoszerviz.hu weboldalon talál elérhetőséggel együtt!