A gázos grillező nagy népszerűségnek örvend a kinti sütögetés szerelmesei körében. Kezdők számára ezt a típust javasolják a szakértők, ugyanakkor a haladók is előszeretettel döntenek mellette. Az alábbiakban bővebben kifejtjük, hogy miért kiváló választás ez a típusú készülék mindkét tábor számára.
Gázos grillsütő legnagyobb pozitívuma kétségkívül a gyors és egyszerű bekapcsolás. Azok, akik használtak már faszenes grillezőt, tisztában vannak vele, hogy ezek a készülékek csak nehezen beizzíthatok. Nagyon sok időre és türelemre van szükség ahhoz, hogy megkezdődhessen a sütögetés. A gázos grillező beizzítása ezzel szemben mindössze abból áll, hogy megnyitjuk a gázszelepet és benyomjuk a gombot. Azok, akik nem szeretnének vacakolni az előkészületekkel, ezt az alternatívát sokkal vonzóbbnak gondolják, így előszeretettel döntenek mellette. A másik nagy előny a hőmérséklet egyszerű szabályozása, melyen akár a grillezés sikere is múlhat. A gázszelepekkel azonnal beállítható, hogy milyen intenzitású legyen a hő, így könnyedén elérhetjük az optimális hőmérsékletet az egyes ételekhez.
A gázos grillezők égői egyenletesen helyezkednek el a sütőfelület alatt, így garantálják, hogy az étel minden része egyenletesen kapja a hőt. Ez különösen előnyös a kezdők számára, akiknek még nincs sok tapasztalatuk a kinti sütögetés terén, és nem biztosak abban, hogyan kezeljék a faszenes grill hőingadozásait. A haladók számára pedig kiváló alternatíva arra, hogy még kifinomultabb technikákat alkalmazzanak, például lassú sütést vagy indirekt grillezést. Emellett az sem utolsó szempont, hogy a gázos készülék tisztítása rendkívül egyszerű, mivel nem kell szénmaradványt és hamut eltávolítani. Így, hogy kevesebbet kell tisztogatni, több idő juthat a sütögetésre.