Miért a legjobb választás a padlómelegítés?

Egy ingatlan építésekor vagy felújításakor manapság egyre nagyobb fejtörést okoz a fűtés. Amennyiben felmerül a padlófűtés lehetősége, érdemes alaposan körüljárni a témát.

Ide kattintva kiderül, miért is oly közkedvelt manapság ez a fűtési opció. Először is a kényelmi szempontokat nem lehet elhanyagolni. Egy meleg padlóra lépni teljesen más hangulatot kelt az emberben, mint egy hideg burkolaton sétálni. Márpedig a kellemes hőérzet befolyásolja a közérzetet. Nem beszélve arról, hogy egy szülő szívesebben hagyja csemetéjét a padlón kúszni-mászni, ha tudja, hogy ettől a kisdednek nem esik baja. Köztudott, hogy a meleg felfelé száll s a padló által kibocsátott hő felmelegítve a tárgyakat, még inkább meleggé varázsolja a helyiséget.

No de a kényelmi szempontok mellett komoly befolyásoló tényező a fűtésre fordítható költségvetés. Ugyebár két lehetősége ismeretes a padlófűtésnek: a vizes és az elektromos. Előbbi lehelyezéséhez szükségeltetik a szaktudás, mivel lényegesen bonyolultabb a telepítése, mint elektromos társának, azonban a későbbi költségeket tekintve alacsonyabb rezsivel számolhat a felhasználó. Az elektromos lehetőséget viszont azért tartják sokan szimpatikusabbnak, mert az eszközhöz tartozó részletes leírás, valamint a beszerzési hely segítőkész ügyfélszolgálata lehetővé teszi, hogy laikusként, szakember nélkül bárki lehelyezze. Ám ennek a továbbiakban valamivel több a költsége, mint a vizes variációnak. Ami még a padlófűtés malmára hajtja a vizet, hogy meghatározható merre legyen hajtva a fűtőszál, így a kevésbé fontos területeket – mint egy kamra- nem szükséges feleslegesen fűteni. Amellett azonban semmiképpen sem szabad elmenni, hogy a padlófűtés hatékonyságát növeli az adott épület megfelelő szigetelése. Ez a lehetőség hosszú távú befektetés, ugyanis határozottan növeli az ingatlan értékét egy A+-os energetikai besorolás, melynek a megfelelő padlófűtés és a jó szigetelés az egyik alapköve. Aki ennél részletesebb információra kíváncsi, keresse fel a gazszerelo-futesszerelo.hu oldalt!