Mi a Grp rács és honnan szerezze be?

A fröccsöntött üvegszálas rács egy üvegszálas (GRP) szerkezeti forma, amelyet úgy állítanak elő, hogy üvegszálat gyantafürdőbe merítenek, majd ezt a kombinációt egy fűtött szerszámon áthúzzák, amely formálja és megkeményíti a kompozitot, mielőtt kijönne a másik végéből. Ez egy folyamatos és rendkívül hatékony módszer a szabványos keresztmetszet előállítására.

Grp rács kedvezményes áron várja a gravetti.hu weboldalon, tehát látogasson el hozzánk még ma és válogasson kedvére a különböző színek és megoldások közül. A fröccsöntött GRP egy sor I vagy T alakú szerkezeti elemből áll, amelyek mechanikusan vannak összefűzve egyenletesen elhelyezett tiplikekkel vagy keresztrudakkal. Ez hasonló sok acél- és alumíniumrács összeszereléséhez. Az öntést úgy állítják elő, hogy üvegszálat, például fátyolt folyékony gyantafürdőbe merítenek, majd ezt egy fűtött szerszámon áthúzzák, ez pedig megkeményíti a kompozitot, így pedig létrejön a GRP rács. A keresztrudakat gyakran hornyolják, hogy némi mechanikai szilárdságot biztosítsanak, majd a lyukakat epoxival vonják be. Ez egy folyamatos és rendkívül hatékony módszer a szabványos keresztmetszet előállítására. Ennek a rendszernek a felépítéséből adódóan különféle méretű panelekbe, és több keresztrúd- és rúdtávolsággal szerelhető össze, hogy megfeleljen a különböző követelményeknek. A fröccsöntött típus fő előnye a magasabb üvegtartalom, amely nagyobb teherbírást biztosít, mint a pultrudált társa.

Az GRP rács használatánál az elv hasonló a fémrácsokéhoz, de a megerősített üvegszálas rudak rugalmassági modulusa kisebb, mint az acélé. Ennek eredményeként figyelembe kell venni a megengedett elhajlást. A GRP rács beépítési stílusa biztonságos beépítésre, szabványos beépítésre és 1%-os elhajlású beépítésre osztályozható. További részletekért és GRP rácsokért mindenképpen keresse fel a gravetti.hu weboldalt.