Megérkeztek az R betűs rendszámok a forgalomba

Júniusban kezdték el a legújabb betűvel ellátott rendszámokat, amely nem más, mint az R betű. Júliustól pedig már az okmányirodákban is ezzel a betűvel ellátott okmányokat lehet igényelni.

Nagyon fontos, hogy már megérkeztek az R betűs rendszámok, melyek az újonnan forgalomba kerülő autókon már meg is találhatóak. Ezzel együtt az egyedi igények alapján elkészített azonosítót ára rekord magasra szökött, amely 435 ezer forintot jelent. Az R betű megjelenése a forgalomba azért számít ekkora szenzációnak, ugyanis még soha nem látott gyorsasággal érték el a P betűtől, melyet 2016 végétől kezdtek el osztani. Ám ez cseppet sem meglepő, hiszen a további rekordokról számolhatunk be, amely alapján a használt autókkal való kereskedés, és azok forgalomba helyezése is rekord magasra kúszott az utóbbi időben. Ám nem csak a használt, de az újonnan vásárolt autók esetén is meg nőt a kereslet. A 2017-es évben 155 000 használt autó érkezett az országba, és 116 000 új autót helyeztek forgalomba.

Az R betű forgalomba helyezése azért is számít érdekesnek mert mindeddig csak a  rendőrségi járműveknél alkalmazták őket. Attól függetlenül, hogy az egyedi táblák készítése és annak igénylésének is az értéke az egekben van, továbbra is nagy rá az igény. Amely annyit takar, hogy 2017-ben Magyarország terültén 1132 ilyen rendszámtáblát igényeltek, míg 2018 májusáig 695 darab egyedi táblát. Ezek a rendszámok abban térnek el a hagyományos 3 betűs 3 számos tábláktól, hogy 4 betű és 2 szám található rajta, melyet tetszőlegesen választhatnak ki. Amennyiben szeretne további hasonló információkkal gazdagodni, akkor látogasson el a honlapunkra, melyet a ka-autoszerviz.hu oldalára kattintva talál. Minden kedves érdeklődőnket várjuk sok szeretettel!